Resultatet etter en halv dag på jobben

STORBRITANNIA (NRK): Det britiske sjokkvalget er godt stoff for journalister og fotografer. Det skal både kløkt og ferdigheter til for å sikre seg blinkskuddet. For noen kan det rette bildet være det som sikrer levebrødet.

Jones' mislykkede bilde

Her er resultatet av en halv dags arbeid; et sotet vindu hvor du så vidt kan skimte Justine Miliband, men ingen Ed.

Foto: Howard Jones

Ed Miliband i bil sammen med sin kone Justine

Fotografer på den andre siden fikk tatt bedre bilder.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters

– Det er et mareritt å leve av dette, sier frilansfotografen Howard Jones. Han har tatt oppstilling blant horder av fotografer utenfor Labours hovedkvarter i London. Der har han stått i snart to timer, i påvente av at partiets leder Ed Miliband skal komme ut og annonsere at han går av.

Alt jeg fikk da han gikk inn var dette ubrukelige bildet. Milibands kone Justine er helt ute av fokus. Nå må jeg vente til han kommer ut, sier Jones og viser oss det mislykkede bildet. Om han får noen inntekt av dagens arbeid, avhenger av at han fanger blinkskuddet når Miliband kommer ut.

Ed Miliband med kone 8.mai 2015

Dette er bildet Howard Jones tok av Labourleder Ed Miliband og kona Justine da de kom til partiets hovedkvarter, men fokusproblemer gjør det ubrukelig

Foto: Howard Jones

Mannefall etter sjokkresultat

Valgresultatet i Storbritannia kom som et sjokk i går etter alle spådommene om at det kom til å bli det jevneste valget på en generasjon. David Camerons konservative parti fikk rent flertall i parlamentet, og han kan fortsette som statsminister. Tre partiledere gikk i går av etter dårlige valg, og Howard Jones ville sikre seg bilde av den største taperen av dem alle, Ed Miliband.

– Jeg stemte selv på Labour. Men partiet har en fæl uvane med alltid å velge ledere som ikke er særlig estetiske, sier Jones.

Vanskelig å skaffe inntekter

Frilansfotograf i London, Howard Jones

Frilansfotografen Howard Jones prøver å sikre seg et blinkskudd av valgtaper Ed Miliband i trengselen utenfor Labours hovedkvarter.

Han lider av MS, og drar kraftig på det ene benet når han går. Dessuten skjelver han på hendene, og det er ingen fordel i jobben som fotograf. Det er en kamp om inntektene hver eneste måned.

Uten sparepengene hadde jeg ikke kunnet leve av denne jobben, sier han.

Fotograf Howard Jones begynner å bli utålmodig etter å ha ventet i to timer, og ber Miliband avslutte dette på en verdig måte.

– Få det gjort, kom ut og gå av. Din tid er over, ha litt verdighet, oppfordrer Jones.

Men Miliband lytter ikke til ham.

Så skjer det noe. Milibands svarte bil har kjørt inn i garasjen. Pressekorpset må flytte seg, politiet prøver å holde kontroll.

De avgjørende sekundene

– Hva skjer? Har han dratt? Hvorfor flytter vi oss?

Alle de frammøtte fotografene blir nervøse, men Howard Jones velger å satse på at Miliband velger garasjeutgangen og stiller seg klar med kameraet.

Så kommer bilen med valgtaper Ed Miliband.

– Bortkastet tid. En halv dag er bortkastet, sukker frilansfotografen når han går gjennom hva han fikk knipset:

Ett bilde av en partileder og hans kone i ufokus da de kom, og en bil med sotede vinduer når de for siste gang forlater Labourpartiets hovedkvarter som lederpar.

Tilbake står en skuffet Howard Jones, men heldigvis er det varslet en demonstrasjon mot den nye regjeringen neste dag. Den skal han definitivt ha med seg.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt