Ferden startet i mars fra San Francisco i USA i ånden til Thor Heyerdahl og hans ferd over Stillehavet med sin flåte «Kon-Tiki».
«Plastiki» er laget av 12 500 plastflasker surret sammen av resirkulert plast, og til og med seilene på det katamaranformede skipet er laget av resirkulert plast.
– Dette er helt fantastisk. Vi er veldig begeistret over å endelig være her, sa skipper for miljøskipet David de Rotschild til nyhetsbyrået AFP i det de la til kai i Sydney.
Ferden over Stillehavet gjøres for å markere at plastavfall er et stort miljøproblem. Totalt har plastskipet og mannskapet på seks reist over 15 000 kilometer tvers over Stillehavet.
Et hav den norske oppdageren Thor Heyerdahl også reiste over. Allerede på 70-tallet påpekte oppdageren hvordan havene var forsøplet av blant annet oljeutslipp.
Heyerdahls barnebarn, Olav Heyerdahl, har vært med på årets ferd for å synliggjøre plast som et stort miljøproblem.
– Hensikten med turen er å vise at vårt forbruk av plast og andre materialer som ikke gjenvinnes, ikke kan fortsette. Store mengder av plasten havner på klodens søppeldynger og på havet utenfor synsvidde, sa Reidar Solsvik ved Kon-Tiki museet, som også støttet ekspedisjonen i april i år.
Les også:
«Plastiki» er laget fullstendig av resirkulerbare materialer, og ekspedisjonen skaffer mye av energien sin fra solcellepaneler og små vindmøller ombord.
Mannskapet har under hele turen delt et område under dekk på 4,5 ganger 6 meter, og maten har i all hovedsak vært frysetørret eller hermetisert.
Jo Royle står i baugen av «Plastiki» ved innseilingen til Sydney.
Foto: Torsten Blackwood / AFP