NRK Meny
Normal

Republikanerne truer med boikott av CNN og NBC

Årsaken er Hillary Clinton.

Hillary Clinton

Dokumentarer om Hillary Clinton får Republikanerne til å rase.

Foto: NICHOLAS KAMM / Afp

Republikanerne truer med å boikotte CNN og NBC foran presidentvalget i 2016. Årsaken er at de to fjernsynskanalene planlegger å vise dokumentarer om Hillary Clinton, skriver nyhetsbyrået Reuters.

"Dokumentarprogrammene er i virkeligheten politisk reklame for Hillary Clinton" skriver lederen for Republikanernes landsstyre, Reince Priebus, i et brev til de to fjernsynskanalene.

«Som et amerikansk selskap har dere all rett til å kringkaste de programmene dere vil. Men som amerikanske borgere vil dere helt sikkert forstå at mange er forbløffet av deres handlinger, som framstår som et dårlig skjult forsøk på å legge en tunge på vektskålen i presidentvalget i 2016», skriver han.

Usikkert om Clinton stiller

Hillary Clinton har fortsatt ikke kommet med noen kunngjøring om at hun vil stille i presidentvalget. Men brevene til CNN og NBC viser med all tydelighet hvor nervøse Republikanerne er for at nettopp det skal skje.

I 2008 tapte Clinton mot Barack Obama i Demokratenes nominasjonskamp, men hun er soleklar favoritt til å vinne hvis hun stiller igjen i 2016.

Clinton var USAs førstefrue da hennes mann Bill Clinton var president. Hun har senere vært senator og utenriksminister.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt