Republikanere flykter til Hillary Clinton

Listen over republikanske politikere og støttespillere som bytter side blir stadig lengre. – Jeg kan leve med fire år med Hillary, sier en tidligere talsmann for Ronald Reagan.

Kombo av republikanere som stemmer på Hillary Clinton

En rekke republikanere har annonsert at de velger å stemme på Hillary Clinton framfor Donald Trump i det kommende presidentvalget.

Foto: AP-Reuters-AFP

En rekke kjente politikere og støttespillere fra det republikanske partiet har funnet ut at de ikke kan støtte Donald Trump sitt presidentkandidatur. Flere har annonsert at de vil stemme på Hillary Clinton i det kommende presidentvalget.

Den siste på listen er Sally Bradshaw som i en årrekke har vært rådgiver for Jeb Bush. Den rutinerte politiske rådgiveren fortalte CNN at hun hadde forlatt Det republikanske partiet for å være uavhengig på grunn av valget av Trump som partiets presidentkandidat.

– Til tross for at jeg ikke vil ha fire år til med Obamas politikk, kan jeg ikke se barna mine i øynene og fortelle dem at jeg stemte på Donald Trump, fortalte hun CNN.

– Jeg vet jeg ikke er alene

Tidligere finansminister Henry Paulson

Tidligere finansminister Henry Paulson er blant de største navnene blant republikanerne som vil gi sin stemme til Clinton.

Foto: Reed Saxon / AP

De mest prominente republikanerne som hittil har annonsert at deres stemme går til Hillary Clinton er Henry Paulson, Brent Scowcroft og Richard Armitage. Alle tre var en del av George W. Bush sin administrasjon, skriver Washington Post.

– Jeg kommer ikke til å gi Donald Trump min stemme. Jeg ønsker heller ikke å stemme blankt, så min stemme går til Hillary Clinton i et håp om at hun kan bringe amerikanerne sammen, skrev Henry Paulson som var George W. Bush sin finansminister i Washington Post.

– Til mine republikanske venner: Jeg vet jeg ikke er alene, skrev den tidligere finansministeren.

Brent Scowcroft, tidligere sikkerhetspolitisk rådgiver for tre tidligere republikanske presidenter, har gått kraftig ut og kritisert Trump for manglende kunnskaper. Mannen som var rådgiver for Ford, Bush senior og Nixon gir nå sin støtte til Clinton.

Tidligere statsråd Richard Armitage

Richard Armitage var statssekretær for Bush Jr. og Reagan. Nå velger han å stemme på Clinton framfor Trump.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI / Afp

– Å være president krever selvinnsikt og kunnskap til å ta tøffe valg under press, Hillary har kunnskapen og erfaringen til å lede landet vårt under alvorlige tider, sa Scowcroft til Los Angeles Times.

Richard Armitage, utenrikspolitisk rådgiver for George W. Bush og Ronald Reagan, har gjort det klart at heller ikke han kan gi sin stemme til republikanernes presidentkandidat.

– Hvis Donald Trump er kandidaten vil jeg stemme på Hillary Clinton, fortalte Armitage det politiske nettstedet Politico.

«Republikanere for Hillary»

Fra talerstolen på Demokratenes landsmøte i Philadelphia ga tidligere ordfører i New York og tidligere republikaner Michael Bloomberg sin støtte til Hillary Clinton. Bloomberg ble valgt som ordfører i New York som republikaner i 2001 og i 2005 før han stilte som selvstendig, skriver Los Angeles Times.

Doug Elmets var den andre republikaneren som ga sin støtte til Hillary Clinton fra talerstolen til Demokratenes landsmøte. Elmets var talsmann for tidligere president Ronald Reagan og har spilt en viktig rolle i det republikanske partiet, skriver Los Angeles Times.

– Jeg tror fire år med Hillary Clinton er bedre enn en dag med Donald Trump som president, sa Elmets til Sacramento Bee. Han fortalte at han nå forsøkte å overbevise selvstendige og andre republikanere til å gi sin stemme til Clinton.

Kombo-Trump-Clinton

Flere kjente republikanere har annonsert at de stemmer på Clinton 8. november, ikke fordi de støtter Hillary, men fordi de ikke kan akseptere Trump som republikanernes presidentkandidat.

Foto: AP

– Trump mangler alle disse egenskapene

Tidligere konsernsjef for GM Dan Akerson

Dan Akerson har vært en viktig støttespiller for republikanerne opp gjennom årene, men går sammen med en rekke andre forretningsmenn for å støtte Clinton sitt kandidatur.

Foto: J. Scott Applewhite / Ap

Ikke bare politikere velger å stemme på Clinton 8. november. Flere forretningsmenn som de siste årene har investert flere millioner til det republikanske partiet har kuttet støtten og sagt at de vil stemme på Hillary.

Dan Akerson, tidligere konsernsjef i General Motors, har sammen med en rekke andre forretningsmenn dannet gruppen «Forretningsledere for Hillary Clinton», skriver Washington Post.

– Å være leder for den frie verden krever lederskap, selvinnsikt, en rolig hånd og temperamentet til å takle både små og store kriser. Donald Trump mangler alle disse egenskapene, sier Akerson om Trump.

Charles Koch blir intervjuet

Mangemilliardæren Charles Koch har støttet flere republikanske kandidater finansielt, men Trump vil han ikke støtte.

Foto: Bo Rader / Ap

Den republikanske støttespilleren og mangemilliardæren Charles Koch har ved gjentatte anledninger fortalt at han nekter å støtte Donald Trump sitt kandidatur, men vil heller ikke gi sin støtte til Clinton.

Den innflytelsesrike mangemilliardæren har sammenlignet Trumps politikk med Nazi-Tyskland.

– Trumps planer for registrering av muslimer minner om Nazi-Tyskland. Det er motbydelig, sa Koch i et intervju med ABC News.

SISTE NYTT

Siste nytt