NRK Meny
Normal

Reporterens far refser myndigheter og medier

Andy Parker, faren til den drepte tv-reporteren Alison Parker, sier han vil kjempe for strengere våpenlover i USA og anklager media for å ikke fokusere nok på tematikken.

Alison Parker og Adam Ward

DREPT: Reporter Alison Parker og fotograf Adam Ward ble skutt og drept av en tidligere kollega onsdag.

Foto: Ap

I et følelsesladd intervju med Fox News kritiserer Parker mediene for å ikke ha nok fokus på våpenproblematikken i USA.

– Dette er en stor sak for dere akkurat nå, men i neste uke kommer ingen til å tenke på det lenger. Men merk mine ord; jeg kommer til å gjøre noe. Dette er ikke det siste dere har hørt fra meg, sier Parker.

– Jeg vil gjøre alt for å få myndighetene til å tette smutthullene i bakgrunnssjekken av våpenkjøpere så gale mennesker ikke får tilgang på våpen. Det skal være arven etter Alison, sier han.

– Temperament

Vester Flanagan som tok livet av Parker og hennes kameramann Adam Ward, fikk godkjent bakgrunnssjekken da han kjøpte drapsvåpenet tidligere i sommer.

– Jeg har ingen indikasjoner på at noe ble gjort på feil, ulovlig eller at man tok snarveier i kontrollen, sier talsmannen for den amerikanske våpenkontrollen Tom Faison til Roanoke Times.

Det er ikke kjent om Flanagan hadde psykiske problemer. En av hans tidligere sjefer i tv-kanalen der han og ofrene jobbet skal riktignok ha anbefalt ham å oppsøke hjelp for å mestre angivelige problemer med temperamentet, ifølge dokumenter The Guardian har fått tilgang til.

– Han kunne vært så psykisk syk som dagen er lang, men dersom man ikke er juridisk erklært som dette, kan man kjøpe våpen, sier Faison.

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump avviste i dag alle krav om strengere våpenlover.

– Dette er ikke et våpenproblem, det er et mentalt problem. I gamle dager hadde vi institusjoner for denne typen folk. Han ville definitivt blitt innlagt, og de rundt ham burde ha sett det, sier Trump til CNN.

Minnet kollegene

Programlederne i tv-kanalen WDBJ7 var i dag tilbake på lufta. De minnet sine drepte kolleger med ett minutts stillhet på tidspunktet de to ble drept.

Nyhetsanker Kim McBroom kjempet tidvis mot tårene mens hun innannonserte nyhetssaker om drapene.

– Jeg aner ikke hvordan jeg skal kunne melde været på en dag som denne, sa værmelder Leo Hirsbrunner under sendingen, ifølge AP.

Den antatte gjerningsmannen Vester Flanagan (41) døde etter at han tilsynelatende skjøt seg selv under en politijakt onsdag.

I en 23 sider lang faks sendt til ABC News to timer etter skytingen beskrev han seg selv som en «menneskelig kruttønne» og klaget over en karriere preget av rasediskriminering og mobbing fordi han var «en homofil, svart mann».

Flanagan fikk sparken fra kanalen for to år siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt