NRK Meny
Normal

Reporter ranet sekunder før han skal være med direkte

TV-reporter Vuyo Mvoko skulle komme med en direkterapportering om helsetilstanden til Zambias president, da ranerne slo til og tok telefonen hans.

Reporter Vuyo Mvoko skulle gi en oppdatering på helsesituasjonen til Zambias president da han ble ranet av to personer.

LIKE FØR: Ranerne ble filmet da de stjal reporterens telefon, bare sekunder før han skulle være med direkte.

Det var bare sekunder til Vuyo Mvoko skulle på lufta utenfor Milpark Hospital i Johannesburg i Sør-Afrika, for å gi TV-seerne en rapport om helsetilstanden til Edgar Lungu, Zambias president.

Da bestemte ranerne seg for å slå til.

På videoopptaket av hendelsen kan man se Mvoko holde mikrofonen og forberede seg på rapporten, samtidig som to personer sirkler rundt stedet Mvoko står.

Ble forvirret

En av mennene forsøker å ta telefonen reporteren holder i hånden. Mvoko hadde akkurat snakket med produsenten for SABC, rikskringkasteren i Sør-Afrika for å avtale en overgang til direkterapporten.

– Jeg var forvirret, for når du står sånn ser du ikke andre mennesker. Det er bare jeg som var opplyst. og du ser ikke de andre. Så jeg forsto ikke hvem som kunne finne på å gjøre noe sånn, forklarer Mvoko.

I videoen av hendelsen ser man at den ene raneren begynner å dytte Mvoko, som dytter tilbake. Så ser det ut til at raneren forsvinner, før han kommer tilbake med en person til.

– Vi blir ranet, vi blir ranet, roper Mvoko.

De to ranerne ser ikke ut til å bry seg om at alt som skjer blir fanget på kamera.

Hadde våpen

– Han så etter telefonen, og når jeg ikke ga den til ham ropte han på den andre mannen som var bevæpnet, også sier han «skyt denne hunden, eller noe sånn». Da ga jeg ham telefonen, sier Mvoko.

Ranerne skal også ha fått med seg telefonen til TV-fotografen, i tillegg til laptopen som ble brukt for å overføre bildene.

Hendelsen fordømmes av den sørafrikanske redaktørforeningen.

– Alle sørafrikanere lever med kriminalitet som en del av virkeligheten. Men å se bøller ignorere TV-kameraer og rane en reporter mens han forsøker å gjøre jobben sin, viser virkelig kriminalitetsnivået i vårt samfunn, heter det i en uttalelse fra foreningen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt