Rekordmange flyktninger og migranter reddet i Middelhavet

Mer enn 6000 mennesker reddet i Middelhavet på en dag. Det er det høyeste tallet siden migrasjonskrisen startet for tre år siden.

LIBYA-EUROPE-MIGRANTS

Mennesker på en flyktningbåt 20 nautiske mil utenfor Libya som venter på å bli reddet. I går ble 6055 flyktninger og migranter plukket opp av redningsskip.

Foto: ARIS MESSINIS / Afp

I alt ble rundt 40 båter som ble funnet i går utenrfor kysten av Libya. Noen av dem var fartøy som kunne ha håp om å nå den europeiske siden, andre var gummibåter med små muligheter til å klare overfarten. Menneskene ombord hadde ikke noe annet valg enn å vente på å bli reddet.

Over 700 mennesker i en båt

Et italienske kystvaktskip reddet 725 mennesker ombord i bare en gummibåt, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Leger uten grenser har også et redningsskip ute. De la ut denne videoen fra redningsarbeidet i går

Laster Twitter-innhold

I følge den italienske kystvakten ble 6055 mennesker reddet i går. Men også i går omkom folk på sjøen. Italienske myndigheter rapporterer om minst 9 døde på havet mens libyske myndigheter sier 11 lik ble skylt i land på deres side av Middelhavet i går.

Utenfor Egypt døde minst 162 mennesker da en båt kantret nylig. Etter hvert som høststormen begynner, kan ferden bli enda farligere.

Over 100 000 ankommet Italia i år.

Det er tre år siden verden ble oppmerksom på dramaet som utspilte seg i Middelhavet. Da sank en flyktningbåt og 386 mennesker omkom. Men faren for å dø gjør ikke at folk lar være å prøve.

Bare i år har ankommet 132 000 mennesker ankommet Italia, ifølge International Organization for Migration (IOM) . Det er i all hovedsak migranter og flyktninger fra Afrika som kommer langs denne ruten.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt