Hopp til innhold

Rekonstruerte Jesu lidelser for 50. gang på Filippinene

Tradisjonelt er langfredag for nordmenn det samme som fjell, hytte og kos. Slik er det ikke på Filippinene.

Langfredag ble flere katolske filippinere naglet til korset for å rekonstruere Jesu Kristus korsfestelse. Dette ritualet gjør de for 50. gang i San Fernando for å markere Jesu lidelse, død og gjenoppstandelse.

Det årlige ritualet trekker tusenvis av tilskuere til San Fernando, nord for Manila. Journalister og turister fra hele verden overværer begivenheten, suvenirsjapper er satt opp, samt folk som selger iskrem, brus og vann til tilskuerne.

En rekke korsfestelser skjer også i landsbyer utenfor Manila.

Ritualet ble satt i gang for 50 år siden i Pampanga-provinsen. De involverte er overbevist om at synder blir slettet om man holder ut med smerten. Noen ønsker å korsfeste seg for å få tilgivelse, helbrede sykdom, eller for å oppfylle et ønske.

– Litt vondt

En av dem som lot seg korsfeste var den 44 år gamle healeren Arturo Bating, som lot seg nagle fast til korset for første gang.

– Dette er et løfte jeg har gitt til Gud for at han skal skåne familien min mot sykdom. Det var litt vondt, men overkommelig, sa Bating etter å ha fullført stuntet. Han lover å ta del i tradisjonen hvert år fremover.

Kirken er imot ritualet

Video bfdfb52f-ac25-452c-a32f-6b618c608ff1.jpg

Nett-TV: Lot seg korsfeste på Filippinene.

Filippinske Ruben Eniaje tar rollen som Jesus for 26. gang i dag. Han bruker korsfestelsen til å takke for at han overlevde et fall fra en bygning, ifølge AP.

Han viser fram en spiker i rustfritt stål som skal bli hamret igjennom håndflatene og føttene hans under korsfestelsen som vil finne sted i San Fernando i Pampanga, nord i Filippinene på langfredag.

Den katolske kirken setter seg imot ritualet, og sier at korsfestelser som blir gjort for å søke noe fra Gud, ikke er kristne handlinger. Budskapet om Jesu lidelse blir ødelagt, og handlingene blir sett på som egoistiske.

SISTE NYTT

Siste nytt