Reiste 3500 kilometer bare for å se Hillary

PHILADELPHIA (NRK): Folk fra hele USA har kommet til Wells Fargo Center for å være til stede da Hillary Clinton ble den første kvinnen fra ett av de to store partiene som ble nominert til presidentkandidat, og de lot seg inspirere av det hun hadde å si.

Pam Baker og døtrene på DNC

Pam Baker hadde tatt med seg døtrene helt fra Utah til Philadelphia for å se Hillary Clinton bli den første kvinnen bli nominert til presidentkandidat for ett av de to store partiene.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

Alice Green på DNC

Med en USA-plakat tett til brystet hyllet Alica Green Hillary Clinton.

Foto: Tove Bjørgaas / NRK

– Hun var fantastisk. Hun dekket alle temaene hun trengte å dekke og snakket om det som er viktig for oss demokrater, for amerikanere og egentlig for folk i hele verden, sier Alicia Green fra Texas, som har tårer i øynene der hun står utenfor landsmøtehallen med en plakat det står USA på.

– Det beste var at hun fortalte mer om hvem hun er. Om hva hun brant for før hun ble utenriksminister. Jeg tror det var viktig for folket å høre, sier Green.

Helt topp

Pam Baker har tatt med seg de to døtrene sine helt fra Utah, over 3500 kilometer fra Philadelphia, Pennsylvania.

– Jeg likte energien. Jeg likte at hun sa at alle må stå sammen for å gjøre dette landet storslagent, sier hun.

– Svært inspirerende, stemmer døtrene i.

Hillary Clinton gikk hardt ut mot Donald Trump i sin tale.

Video: Hillary Clinton langet ut mot Donald Trump i nattens tale.

Positivt inntrykk

Bare minutter etter at Clinton gikk av scenen kom de første meningsmålingene. Ifølge CNN likte hele 75 prosent av de spurte talen.

Jessica, som studerer her i Philadelphia, er en av dem Clinton virkelig trenger stemmene til i november. Hun er ung og stemte på Bernie Sanders i nominasjonsvalget, men nå har hun ombestemt seg.

– Jeg synes hun var fantastisk. Det var svært inspirerende, spesielt for meg som er en ung kvinne. Nå synes jeg vi skal stå sammen som parti.

NRKs korrespondent Tove Bjørgaas rapporterer fra demokratenes landsmøte der Hillary Clinton holdt sin tale i natt.

Video: Hillary Clinton advarte mot Donald Trump i sin tale til landsmøtet.

Høyere krav til Hillary

Aldri før har en presidentkandidat vært kledd i hvitt på scenen på et landsmøte. Hillary Clinton får ofte gjennomgå for det hun har på seg, måten hun snakker på og oppfører seg på scenen, men i kveld virker det som hun traff bedre enn hun pleier.

Ravi fra New Jersey synes hun gjorde alt det hun trengte i talen.

– Hun kombinerte sin sterke kompetanse med retorikk og angrep mot Trump akkurat passe, sier han.

Til øredøvende jubel fra salen slapp demokratene ballonger fra taket og sendte opp røyk og fyrverkeri fra scenen. I et show som var enda mer spektakulært enn det Donald Trump satte opp i Cleveland i forrige uke.

Hillary Clinton fikk stående applaus da hun kom inn til sin tale under demokratenes landsmøte.

Video: Datteren Chelsea introduserte Hillary Clinton til stor jubel.

Som første kvinne aksepterte Hillary Clinton nominasjonen som demokratenes presidentkandidat. Samhold og fellesskap var et gjennomgangstema i talen.

SISTE NYTT

Siste nytt