NRK Meny
Normal

Reiser hjem uten datteren

Familien til Martine Vik Magnussen må reise fra Storbritannia uten å få med seg datteren hjem.

Martine Vik Magnussen
Foto: Privat

Trolig kommer det til å ta flere uker før britisk politi vil la den avdøde studenten bli fraktet til Norge.

Ministerråd Per Egil Selvaag ved den norske ambassaden i London, sier til NRK at det er på grunn av en eventuelt tiltalts rettigheter at det vil ta så lang tid. En person som blir siktet for drapet skal ha muligheter til å be om ytterligere undersøkelser, sier han.

Familien drar tilbake

Etter det NRK forstår kommer familien til den drepte Martine Vik Magnussen nå til å reise hjem til Norge. Imens fortsetter britisk politi sin etterforskning og jakten på den 21 år gamle medstudenten Farouk Abdulhak, som etter alt å dømme har flyktet til hjemlandet Jemen.

Ingen utleveringsavtale

Storbritannia har ingen utleveringsavtale med Jemen, men det britiske utenriksdepartementet arbeider med å få i stand en dialog med familien til den etterlyste 21-åringen. Ifølge ministerråd Per Egil Selvaag har det ikke vært noe norske myndigheter har kunne gjøre for å bidra i etterforskningen.

- Ambassadens rolle fram til nå, har vært å ivareta familien så godt vi kan. Er det noe vi kan gjøre for å bidra til oppklaring i denne saken, så vil vi selvsagt gjøre det.

Nett-tv: Etterlyst får toppadvokater

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt