Hopp til innhold

Regjeringsstyrker har trukket seg ut av by i Jemen

Jemenittisk politi og hærstyrker har trukket seg ut av byen Taiz sør i landet. Samtidig forstetter kampene i hovedstaden Sana.

Regjeringskritiske jemenitter demonstrerer mot president Saleh

Regjeringskritiske demonstranter markerer sin misnøye med Jemens president Ali Abdullah Saleh, som ble skadd i et angrep i går.

Foto: AHMAD GHARABLI / Afp

– Det er plyndring, og kaoset sprer seg etter at sikkerhetsstyrker og hæren har trukket seg ut fra byen, sier en opposisjonsleder som ønsker å være anonym til nyhetsbyrået Reuters.

Sheikh Hamid al-Ahmar, jemenittisk stammeleder og opposisjonsfigur

Huset til Sheikh Hamid al-Ahmar, en jemenittisk stammeleder og opposisjonsfigur, ble angrepet fredag.

Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Tareq al-Shami fra regjeringspartiet bekrefter at regjeringsstyrkene har trukket seg ut av byen, som ligger 200 kilometer sør for hovedstaden Sana.

Ifølge FN kan 50 mennesker ha blitt drept i Taiz siden søndag.

Ti drept i Sana

Fredag ble ti personer drept og 35 skadd sør i hovedstaden Sana, da jemenittiske styrker bombarderte huset til stammelederen Sheikh Hamid al-Ahmar.

Det uttaler kontoret til den innflytelsesrike stammelederen til nyhetsbyrået AFP lørdag.

Bombardementet kom etter at regjeringsstyrker hadde gitt al-Ahmar skylden for angrepet mot hovedkvarteret til president Saleh. Opposisjonen hevdet at Saleh hadde blitt drept, men regjeringspartiet avviste påstanden.

(Saken fortsetter under bildet)

En eldre jemenittisk mann som ble skadet i kamper mellom sikkerhetsstyrker og stammefolk

En eldre jemenittisk mann som ble skadet i kamper mellom sikkerhetsstyrker og stammefolk.

Foto: Hani Mohammed / Ap

– Saleh har ikke reist

Statsministeren og fire andre høytstående personer ble sendt til Saudi-Arabia for behandling for skader, ifølge en lege og det statlige nyhetsbyrået Saba.

TV-kanalen Al Arabiya meldte at også president Saleh hadde forlatt landet, men meldingene ble avkreftet av en jemenittisk tjenestemann og en kilde i Saudi-Arabia.

Saleh selv er på et sykehus i Sana og tilstanden hans er stabil, sier en lege til nyhetsbyrået AFP. I går sa regjeringspartiet at presidenten ble lettere skadd i bakhodet.

200 drept siste to uker

Det har vært kamper mellom stammelederen Al-Ahmars styrker og regjeringsstyrker i Sana siden en våpenhvile ble brutt tirsdag.

Det har lørdag igjen vært kamper i Sana.

– Det er kuler over alt, og eksplosjonene skremmer oss. Vi har ikke noen mulighet til å bli her lenger, sier Sana-innbyggeren Ali Ahmed til nyhetsbyrået Reuters.

Nesten 200 mennesker har blitt drept de siste to ukene i gatekamper med maskingevær, bombekastere og granater.

(Saken fortsetter under bildet)

Regjeringskritiske demonstranter markerer sin misnøye med Jemens president Ali Abdullah Saleh

Regjeringskritiske jemenitter vil ha en slutt på president Salehs 33 år lange regime. Nesten 200 mennesker har blitt drept i gatekamper de siste to ukene.

Foto: AMMAR AWAD / Reuters

Vestlige land evakuererer

Europakommisjonen varslet fredag kveld at de vil evakuere sine borgere fra Jemen, og krevde en umiddelbar våpenhvile.

Lørdag melder Reuters at Spania evakuerer innbyggere og diplomater fra landet, og at Tyskland har stengt ambassaden sin inntil videre.

Flere land ved Persiabukten, deriblant Saudi-Arabia, har presset på for at Saleh skal signere en avtale om å gå av som president. Hvis presidenten hadde forlatt landet kunne det ha blitt sett på som et første steg mot en maktoverføring, selv om han bare hadde reist for medisinsk behandling.

Soldater fra Jemens hær står vakt i Sana

Soldater fra Jemens hær står vakt i Sana, mens regjeringskritiske demonstranter samler seg i bakgrunnen.

Foto: AMMAR AWAD / Reuters

SISTE NYTT

Siste nytt