Hopp til innhold

London er en «no-go zone» for ungarerne

900 områder i Europa skal være overkjørt av migranter, ifølge en brosjyre fra den ungarske regjeringen. – Myndighetene har mistet kontrollen over disse områdene, skriver regjeringen.

Piccadilly Circus i London

OVERKJØRT: London er ifølge den ungarske regjeringen overkjørt av migranter og blir derfor karakterisert som en «no-go zone».

Foto: OLIVIA HARRIS / Reuters

Brosjyren som hevder at London, Paris, Berlin, Stockholm og flere europeiske byer er overkjørt av migranter er utgitt som en del av den ungarske regjeringens kampanje for å avvise EUs planer om å innføre innvandrerkvoter for medlemslandene, skriver Politico.

– Mistet kontrollen

Brosjyren, som hevder å vise at flere områder er overkjørt av migranter, ble publisert for flere måneder siden og sendt til flere millioner, skriver The Independent.

– Myndighetene har mistet kontrollen over disse områdene, står det i brosjyren.

– Vi ønsker ikke slike tilstander i Ungarn, sa landets utenriksminister Péter Szijjártó til BBC på tirsdag skriver Huffington Post.

751 av de påståtte «no-go»-områdene er i Frankrike.

Den ungarske regjeringer har i brosjyren kalt store deler av London, Paris, Berlin og Stockholm for «no-go»-områder. Brosjyren fra regjeringen til Viktor Orbán skal heller ikke ha blitt godt mottatt av den britiske regjeringen.

– Denne brosjyren er ikke korrekt. Det finnes ikke områder i Storbritannia hvor vi ikke kan håndheve lovene, sier det britiske utenriksdepartementet i en uttalelse.

Brosjyre som viser områder som er overkjørt av migranter

OVERKJØRT: Brosjyren fra den ungarske regjeringen viser hvilke områder som hevdes å være overkjørt av migranter.

Foto: SKJERMDUMP
Pro-migrant plakat i Budapest: "Mer sannsynlig å se UFO enn en flyktning"

UFO: «Det er mer sannsynlig for en ungarer å se en UFO enn en flyktning» står det på denne plakaten som demonstrerer mot anti-migrant kampanjen til regjeringen ved en kafé i Budapest.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Frykter terrorangrep

På den ungarske regjeringens nettside begrunner de sin anti-migrant holdning på grunn av frykt for et terrorangrep.

– Flesteparten av migrantene kommer fra områder hvor europeiske land utfører militære operasjoner. Ingen kan slå fast hvor mange terrorister det er blant migranter, og fortsatt kommer det flere migranter hver dag, skriver Orbáns regjering.

2. oktober vil Ungarn holde en folkeavstemning om å akseptere EUs kvotesystem. Hvis systemet blir akseptert, kan Ungarn forvente å motta 1294 migranter. Dette er Ungarns del av EUs plan om å bosette 160.000 flyktninger og migranter, skriver EurActive.

Som en del av kampanjen mot EUs innvandringskvoter har regjeringen pusset om en rekke anti-migrant plakater i Budapest.

Anti-migrant plakat i Ungarn

KLAR BESKJED: «Kommer du til Ungarn, må du respektere kulturen vår», står det på plakaten utenfor Budapest. Flere slike plakater er satt opp i landet før avstemningen 2. oktober.

Foto: Attila Volgyi / Polaris
Migranter protesterer - prøver å krysse grensen mellom Serbia og Ungarn i september 2015

PROTESTER: Migranter som forsøkte å krysse grensen mellom Serbia og Ungarn ble møtt med tåregass og en mur av politimenn i fjor. Ungarn har bygd et fire meter høyt gjerde langs grensen til Serbia.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

– Ungarn bør forlate EU

I forrige uke sa Jean Asselborn, Luxembourgs utenriksminister, at de ikke kunne akseptere at grunnleggende prinsipper for EU blir oversett.

Ungarns statsminister Viktor Orbán fra talerstolen i Budapest

KRITISERES: Statsminister Viktor Orbán kritiseres for å bygge gjerder rundt landet og for å ikke ville følge EUs kvotesystem.

Foto: Szilard Koszticsak / Ap

– De som bygger gjerder mot flyktninger slik Ungarn gjør, eller truer pressefrihet og juridisk uavhengighet bør bli midlertidig fjernet eller forlate EU for godt, sa Asselborn til Die Welt.

I august lanserte Orbán planene om å bygge et nytt gjerde for å hindre migranter fra å komme inn til Ungarn.

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Raad Al-Hussein, har reagert kraftig på Ungarns behandling av menneskene som flykter fra krigen i Syria og Irak.

– Behandlingen er klare brudd på menneskerettighetene, sa Al-Hussein i fjor.

SISTE NYTT

Siste nytt