Opprørere i Kongo erklærer at de gir seg

Opprørsgruppen M23 i øst i Kongo er helt beseiret, hevder landets regjering. M23 sier i en uttalelse at de vil legge fra seg våpnene.

Kongolsesiske soldater feirer seier nær Goma

Dette bildet viser kongolesiske regjeringssoldater som feirer en seier nær Goma i slutten av oktober. Den kongolesiske regjeringen sier mandag at opprørerne er beseiret.

Foto: STRINGER / Reuters

Opprørerne skal ha flyktet hals over hode fra to bergtopper hvor de hadde forskanset seg. Ifølge en regjeringstalsmann har M23 forlatt stillingene sine på to høydedrag om lag 80 kilometer fra regionshovedstaden Goma.

Stillingene har tidligere blitt beskrevet som M23s siste tilholdssteder.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters har opprørsgruppen kommet med en uttalelse, der de bekrefter at de avslutter opprøret, og legger ned våpnene. Vilkårene for overgivelsen vil bli forhandlet fram med regjeringen.

M23 hevder nå at de kun vil bruke politiske virkemidler for å nå sine mål.

En kommandant i hæren har vært mer forsiktig. Han sier at han ikke kan bekrefte at opprørerne er helt beseiret.

En annen offiser sier at han har fått vite at opprørene har flyktet i full fart etter å ha satt fyr på 42 kjøretøy og ammunisjonslagre.

– De forsvant i alle retninger. Kampene varte hele natten, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Mandag deltok FNs spesialstyrker i kampene mot opprørerne sammen med regjeringsstyrker for virkelig å legge tyngde bak den knusende regjeringsoffensiven som ble innledet for en måned siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt