Regionspresidenten ut mot myndighetene: Sikkerhetsmangler under terrorangrepet

Regionspresidenten i Nice, Christian Estrosi går hardt ut mot franske myndigheter. Han kritiserer manglende tilstedeværelse av politi og militære under terrorangrepet.

Ett minutts stillhet etter terrorangrepet i Nice

SØRGER: Klokken 12 mandag ble det holdt ett minutts stillhet for å hedre ofrene etter terrorangrepet i Nice. I kjølvannet av angrepet har det oppstått politisk kjekling om hvor skylden for angrepet kan plasseres.

Foto: Francois Mori / Ap

Christian Estrosi

Regionspresident, Christian Estrosi, mener det er et rikspolitisk ansvar og ha tilstrekkelig med sikkerhet under et arrangement som nasjonaldagen.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Nå tar regionspresidenten i regionen Provence-Alpes-Côte d'Azur, Christian Estrosi, bladet fra munnen i et kritisk innlegg i den høyrevridde avisen Le Point, publisert søndag kveld.

I innlegget som er omtalt av flere franske aviser, deriblant Le Monde, mandag, går han hardt ut mot de nasjonale myndighetene i Frankrike.

– Jeg bekrefter at det ikke var tilstrekkelig tilstedeværelse av politiet og militæret kvelden den 14. juli, skriver han.

Han sier at han særlig savner «Police National» som er Frankrikes sivile politistyrke. Denne er underlagt innenriksdepartementet.

Han legger til at det ikke er bare en borgermesteren i Nice sin oppgave og sørge for at det er tilstrekkelig med sikkerhet under feiringen av den franske nasjonaldagen, men at det også er et rikspolitisk ansvar.

Laster Twitter-innhold
Franske flagg på halv stang langs strandpromenaden i Nice
Foto: REUTERS/Eric Gaillard

– Alt som burde vært gjort, er ikke gjort

Estrosi tilhører Det republikanske partiet på høyresiden i fransk politikk og er tidligere partikollega med Frankrikes tidligere statsminister Nicolas Sarkozy.

Heller ikke Sarkozy har latt anledningen til å slå politisk mynt etter angrepet gå fra seg.

«Alt som burde ha vært gjort de siste 18 måneder, er ikke blitt gjort».

– Vi er i krig, direkte krig. Så jeg bruker sterke ord: det er oss eller dem, sier Sarkozy, som i dag er opposisjonsleder.

Frankrikes statminister, Manuel Valls, ble buet på før og etter minnemarkeringen i Nice. Det ble holdt ett minutts stillhet over hele Frankrike etter terroren som rammet strandpromenaden torsdag og tok livet av 84 mennesker.

– Skammelig

Etter tidligere angrep har franskmenn holdt store oppvisninger for å demonstrere et nasjonalt samhold. Det har ikke skjedd etter blodbadet i Nice, og Sarkozy er bare den siste i en rekke opposisjonspolitikere som har kritisert regjeringen.

Innenriksminister Cazeneuve beskriver oppførselen deres som skammelig.

– Enkelte medlemmer av politikerklassen har ikke respekt for sørgeperioden. Det brøt ut diskusjoner med en gang, og personlig gjør det meg trist og sjokkert, sier innenriksministeren.

Det var torsdag kveld at Mohamed Lahouaiej-Bouhlel kjørte en lastebil gjennom folkemengden på strandpromenaden i Nice. Minst 84 mennesker, mange av dem barn, ble drept.

EUROPE-ATTACKS/NICE Eric Ciotti, President of the general council for the Alpes-Maritimes department

Parlamentsmedlem for regionen Alpes-Maritimes, Eric Ciotti, statsminister Manuel Valls, Prins Albert av Monaco og regionspresident Christian Estrosi under minnemarkeringen i Nice mandag.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt