NRK Meny
Normal

Rederiet: Vi er smigret over oppmerksomheten

Rederiet til NS Concord, eller «moderskipet» som svensk presse har døpt det, her sendt ut en pressemelding.

Tanskipet NS Concord

Tankskipet NS Concord fotografert ved en annen anledning.

Foto: Igor Torgachkin

– Vi er smigret over all den oppmerksomheten svensk og internasjonal presse har vist NS Concord, skriver direktør i OAA Novoship, Jurij Tsvetkov i en pressemelding i dag.

Skal med olje til USA

– Dessverre må jeg rapportere om at det er ingenting uvanlig som ligger bak skipets bevegelser som venter på å losse, heter det videre.

Skipet som for øyeblikket befinner seg like utenfor Stockholm er egentlig på vei fra Primorsk noen kilometer vest for St. Petersburg til USA med tungolje, og avventer et klarsignal fra svenske myndigheter om å losse deler av lasten.

– Skipet vil om noen få dager seile til Primorsk og starte sin planlagte tur til USA.

Eksperter NRK har snakket med sier det er ingenting uvanlig med at skip som venter på å losse driver i internasjonalt farvann.

NRKs sending om ubåtmysteriet

Video: I Sverige har myndighetene opprettet en sikkerhetssone på en mil rundt et militærfartøy like sør for Stockholm.

Fortsetter leting

Skipet fikk mye oppmerksomhet før helgen da Svenska Dagbladet laget saker på at oljetankeren lå helt stille utenfor Stockholm. I dag kunne svenske aviser fortelle at skipet hadde startet seilasen inn mot hovedstaden før det snudde og kjørte nordover.

Bakgrunnen for mistanken mot det russiske skipet skyldes at under den kalde krigen ble nettopp denne typen skip brukt som moderskip for ubåter.

Gjennom hele natten har det svenske forsvaret lett i skjærgården utenfor Stockholm. Nå skal de ha flyttet søket lenger sør etter at de har fått bildebevis på det de mener er en utenlandsk farkost.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt