Reddet ut i live etter 62 timer i ruinene

Kinesiske redningsmannskaper reddet tirsdag ut en 21 år gammel nepaler i live. Mannen har vært fanget under en sammenrast bygning i Katmandu siden jordskjelvet lørdag.

En 21 år gammel nepaler ble tirsdag funnet i live etter å ha vært fastklemt etter jordskjelvet.

I LIVE: Det skal ha tatt 34 timer å få løs 21-åringen, ifølge kinesiske medier.

– Tilstanden hans er for øyeblikket stabil. Vi har gitt ham intravenøs væske og oksygen. I tillegg har vi gitt ham medisin for å forhindre klemskader. Beinet hans har vært fastklemt lenge, sier Wang Guanjun, som er en av helsearbeiderne i den kinesiske redningsgruppa.

Ifølge nyhetskanalen CCTV sier Guanjun at mannen har god sjanse for å overleve skadene han har fått.

Den tidligere utenlandssjefen i Røde Kors, Halvor Fossum Lauritzen, uttalte til NRK mandag at mulighetene for å overleve svekkes drastisk etter to døgn for ofre i slike katastrofer.

34-timers redningsaksjon

Tirsdag meldte kinesiske medier at deres redningsmannskaper i Katmandu har funnet to personer som har overlevd i ruinene siden jordskjelvet som hittil har krevd over fire tusen menneskeliv.

21-åringen som ble funnet tirsdag, befant seg rundt 100 meter fra det andre stedet redningsarbeiderne fant en annen overlevende på søndag.

Det skal ha tatt 34 timer å få mannen løs og sendt på sykehus. Da de fant ham, kjente de på mannens føtter for å sjekke kroppstemperaturen hans.

Ruiner etter jordskjelvet i Nepal

Ødelagte hus sett i Lapu.

Foto: SAJJAD HUSSAIN / Afp

Forsinket hjelp

Internasjonale redningsmannskaper er i ferd med å komme i gang med redningsarbeidet i Nepal, men logistikkproblemer har ført til store forsinkelser.

Blant annet har norske Norsars redningsgruppe ventet i Aserbajdsjan i siden mandag på tillatelse til å lande i Katmandu.

Rundt 60 etterskjelv, ødelagt infrastruktur og mangel på utstyr og redningsmannskaper har stukket kjepper i hjulpet på redningsarbeidet. Nabolandene Kina og India var blant de første landene som bidro med hjelpemannskaper og utstyr, skriver Reuters.

Frykter 10 000 døde

Ifølge nepalske myndigheter er over 7500 personer skadet, og de frykter antallet døde skal stige til 10 000.

Det dødeligste jordskjelvet i Nepal på over 80 år førte også til store snøskred i fjellområdene til Mount Everest.

Minst 17 fjellklatrere og guider har omkommet. Disse var både nepalere og utlendinger. Norske Ingvill Ytreland var blant de som kom uskadd fra skredet, men forteller at ni fjellleire rundt henne ble knust.

Created by InfoDispatcher

Overvåkningsvideoer viser minuttene det kraftige jordskjelvet inntraff i Nepal.

SISTE NYTT

Siste nytt

Unge russiske artister støtter Navalnyj: – Vi må slutte å finne oss i dette

Unge russiske skuespillere og musikere blir utsatt for kraftig kritikk i statlige medier. Det skjer etter at de har støttet opposisjonspolitiker Aleksej Navalnyj i sosiale medier.