NRK Meny
Normal

Svømmer reddet Elyse fra haien

Da en 19 år gammel kvinne ble angrepet av hvithai i Australia lørdag, kom en svømmer til unnsetning og grep tak i haiens hale.

Video Kvinne reddet fra haiangrep

Den australske svømmeren reddet trolig livet til den kvinnelige turguiden. Elyse Frankcom hadde med seg turister for å svømme med delfiner i det vestlige Australia, da haien bet seg fast i hofta og rumpa hennes.

Ifølge vitner var det en tre meter lang hvithai som gikk til angrep.

– Da haien bet henne, tok en mann tak i halen. Det var først da den slapp, forteller Frank Pisani, en av de første redningsarbeiderne som kom til stedet.

– Haitann satt fast

– Jenta begynte å synke, men mannen tok tak i henne, og fikk henne opp til overflaten og tilbake til båten, forteller Pisani og legger til at svømmeren absolutt var avgjørende for at det endte godt.

Den 19 år gamle kvinnen har blitt operert og tilstanden er stabil.

– Legene dro en haitann ut av rumpa hennes. Elyse er ganske stolt av det - og det er litt av et minne, forteller en venn av 19-åringen.

Mer enn 30 personer, inkludert tre barn, var om bord i båten da haien angrep den snorklende turguiden.

Sjeldne angrep

Elyse Frankcom er lidenskapelig opptatt av delfiner, men har også vært klar over risikoen for haiangrep når hun svømmer med delfinene.

Hvis jeg blir angrepet, eller omkommer - dør jeg i det minste lykkelig når jeg gjør det jeg er så glad i, har Frankcom skrevet på sin Facebook-profil.

Dødelige haiangrep er sjeldne. De siste 50 årene, har 53 mennesker mistet livet etter å ha blitt angrepet av hai i Australia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt