Svømmer reddet Elyse fra haien

Da en 19 år gammel kvinne ble angrepet av hvithai i Australia lørdag, kom en svømmer til unnsetning og grep tak i haiens hale.

Video Kvinne reddet fra haiangrep

Den australske svømmeren reddet trolig livet til den kvinnelige turguiden. Elyse Frankcom hadde med seg turister for å svømme med delfiner i det vestlige Australia, da haien bet seg fast i hofta og rumpa hennes.

Ifølge vitner var det en tre meter lang hvithai som gikk til angrep.

– Da haien bet henne, tok en mann tak i halen. Det var først da den slapp, forteller Frank Pisani, en av de første redningsarbeiderne som kom til stedet.

– Haitann satt fast

– Jenta begynte å synke, men mannen tok tak i henne, og fikk henne opp til overflaten og tilbake til båten, forteller Pisani og legger til at svømmeren absolutt var avgjørende for at det endte godt.

Den 19 år gamle kvinnen har blitt operert og tilstanden er stabil.

– Legene dro en haitann ut av rumpa hennes. Elyse er ganske stolt av det - og det er litt av et minne, forteller en venn av 19-åringen.

Mer enn 30 personer, inkludert tre barn, var om bord i båten da haien angrep den snorklende turguiden.

Sjeldne angrep

Elyse Frankcom er lidenskapelig opptatt av delfiner, men har også vært klar over risikoen for haiangrep når hun svømmer med delfinene.

Hvis jeg blir angrepet, eller omkommer - dør jeg i det minste lykkelig når jeg gjør det jeg er så glad i, har Frankcom skrevet på sin Facebook-profil.

Dødelige haiangrep er sjeldne. De siste 50 årene, har 53 mennesker mistet livet etter å ha blitt angrepet av hai i Australia.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt