NRK Meny
Normal

Redd for flere angrep: – Men jeg må stå her

ISTANBUL (NRK): Frykten for nye terrorangrep preger innbyggerne i Istanbul, men likevel må folk ut i gatene på de mest travle plassene for å livnære seg.

Rifat Dündar Sultanahmet Istanbul terrorangrep

Rifat Dündar sier han er redd for flere angrep, men må likevel stå på Sultanahmet-plassen for å tjene til livets opphold.

Foto: Emrah Senel / NRK

På Sultanahmet-plassen er det stille og nærmest folketomt. For ett døgn siden smalt det her. For andre på gang kort tid. Denne gangen mistet ti mennesker livet. Mais- og kastanjeselgeren utenfor Hagia Sophia-moskeen, Rifat Dündar, befant seg bare 70–80 meter unna bomben.

– Jeg hørte et kraftig smell. Og ble helt lammet. Alt stilnet for meg. Jeg klarte ikke å bevege meg bort til åstedet engang. Det var et stort sjokk, sier Dündar til NRK.

– Jeg er redd, men må

I dag er han likevel tilbake på det samme stedet.

– Her tjener jeg levebrødet. Det kan skje flere angrep, men jeg må stå her. Jeg er redd, men jeg må, sier han.

Samtidig jobber tyrkiske myndighetene på spreng med å finne de skyldige etter det dødelige angrepet.

Sultanahmet

Dündar forteller at det har vært færre turister i området det siste året. På Sultanahmet-plassen onsdag var det nærmest folketomt.

Foto: Emrah Senel / NRK

– Færre mennesker de siste årene

Det statlige nyhetsbyrået Anadolu Ajansi skriver at en kvinne ble pågrepet i bydelen Sisli i Istanbul natt til onsdag. Hun er mistenkt for å ha noe med angrepet å gjøre. I fire ulike byer i landet, Ankara, Kilis, Mersin og Adana, har det vært politiaksjoner og 59 IS-mistenkte blitt pågrepet i løpet av det siste døgnet.


Onsdag ble også tre russiske menn med tilknytning til IS pågrepet av tyrkisk politi i feriebyen Antalya.

Mange tyrkere kritiserer myndighetenes innsats for å forhindre terrorangrep etter at landet har blitt rammet av flere slike de siste årene, men Dündar stoler på at myndighetene gjør en god jobb med å stoppe IS og andre terrorister. Han forteller også at det har vært færre turister her det siste året.

– Det har kanskje vært en nedgang på 50 prosent. Nå blir det bare verre, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt