NRK Meny
Normal

Redd Barna kastes ut av Pakistan

Hjelpeorganisasjonens kontor i Islamabad er stengt av politiet. Myndighetene beskylder Redd Barna for å ha tatt del i anti-pakistanske aktiviteter.

PAKISTAN-Redd barna kontor stengt

En politimann står vakt utefor døren til Redd Barnas kontor i Pakistan.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Utenlandske ansatte i Redd Barna er bedt om å forlate Pakistan.

– Vi har stengt kontoret til Redd Barna etter en ordre ifra innenriksdepartementet, sier Kamran Cheema, en høytstående embetsmann til nyhetsbyrået AFP.

Beskyldt for å være del av falskt vaksineprogram

Redd Barna ble i 2012 beskyldt for å havært delaktig i et falske vaksinasjonsprogram i regi av den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA. Vaksineprogrammet var et skalkeskjul for å drive etterretning i jakten på Al Qaida lederen Osama bin Laden.

– Vi kjenner ikke begrunnelsen, men vi fikk en tre linjers instruks om å stenge kontoret og at utenlandske ansatte skal forlate Pakistan innen 15 dager, sier Kamran Cheema.

PAKISTAN-UNREST-NGOS

Foruten presse og politi var det tomt utenfor Redd Barnas kontor i Islamabad i går kveld.

Foto: AAMIR QURESHI / Afp

Overvåket i lengre tid

Internasjonale Redd Barna har alltid benektet å ha hatt bånd til CIA eller legen Shakeel Afridi som CIA jobbet igjennom. I en uttalelse fordømmer de stengningen og sier de nå vil løfte sine bekymringer opp på det aller høyeste nivå. De legger også til at alle deres ansatte i Pakistan er pakistanske borgere. En anonym pakistansk embetsmann sier til AFP at myndighetene har overvåket Redd Barna over lengre tid.

Kan trekke tillatelser

Stengningen kommer samtidig med at pakistanske myndigheter har varslet en strengere gjennomgang av aktivitetene til utenlandske hjelpeorganisasjoner. Flere tillatelser om drive hjelpearbeid står i fare for ikke å bli fornyet eller å bli trukket tilbake.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt