Rebekah Brooks møter i Underhuset

Toppsjefen i News International Rebekah Brooks, møter i det britiske Underhuset for å forklare seg om News of The World-skandalen, mens sjefen hennes Rupert Murdoch nekter å møte.

Rebekah Brooks er toppsjef i News Corp.

Rebekah Brooks er den eneste som så langt har takket ja til å forklare seg for Underhuset.

Foto: Ki Price / Afp

Den mektige mediemogulen Rupert Murdoch har sagt nei til å møte, mens sønnen hans James Murdoch har sagt at han kanskje kan møte på et senere tidspunkt.

I tillegg til far og sønn Murdoch er også toppsjefen i News International og tidligere redaktør i News of The World Rebekah Brooks invitert til å møte.

De tre hadde frist til i dag torsdag med å svare på invitasjonen. Kun Brooks har svart et entydig ja til at hun vil forklare seg for det britiske Underhuset.

Underhuset vil nå formelt innkalle James og Rupert Murdoch til et høringsmøte foran komiteen i Parlamentet torsdag om en uke.

Selv om de nå får en formell invitasjon, står de to fortsatt fritt til å la være å møte. Siden både far og sønn Murdoch er amerikanske statsborgere, kan de ikke tvinges til å møte opp.

Den britiske visestatsministeren Nick Glegg sier til BBC Radio at Murdoch har viktige temaer han må svare for.

– Hvis de har det minste snev av ansvarsfølelse, bør de komme og forklare seg for komiteen, sier Clegg.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt