Razzia mot Volkswagen

Tysk politi har gjennomført en razzia mot Volkswagens hovedkontor i Wolfsburg, melder nyhetsbyrået AP.

Volkswagen

Arkivbilde av Volkswagens hovedkontor i Wolfsburg.

Foto: Julian Stratenschulte / Ap

Påtalemyndigheten sier politiaksjonen fant sted i Wolfsburg torsdag, hvor bilprodusenten har sitt hovedkontor, men de har også aksjonert ved andre lokaliteter.

I en uttalelse skriver de at årsaken til razziaen var for å «sikre dokumenter og datalagringsutstyr som kan være med på å identifisere de involverte».

Den tyske bilprodusenten er i hardt vær etter at det etter sommeren ble kjent at selskapet har installert teknologi som gjør at dieselmotorer har vist lavere utslipp enn de har under miljøtester.

Biljuksingen har foreløpig ikke ført til at noen av de 60.000 ansatte som jobber i Volkswagens fabrikk og kontor i Wolfsburg, har mistet jobben.

Sa unnskyld til Kongressen

Den øverste sjefen for Volkswagen i USA innrømmer at han har hatt kjennskap til utslippsjukset i mer enn ett år. Han ber Kongressen om unnskyldning og sier at han tar «fullt ansvar».

– På vegne av selskapet og mine kolleger i Tyskland, beklager jeg dypt at Volkswagen har brukt en programvare som har hatt til hensikt å omgå testreglene, sier Michael Horn i en skriftlig redegjørelse han har forberedt før han skal møte i en høring i den amerikanske kongressen klokken 16 torsdag.

SISTE NYTT

Siste nytt