NRK Meny
Normal

Rasisme kan ligge bak drapet på 18-åring

Natt til lørdag ble en syrisk ungdom drept i Sverige. Nå sier aktor i saken at det tyder på at de mistenkte har rasistiske holdninger.

En 18-åring ble knivdrept og en 17-åring ble alvorlig skadd etter et slagsmål i Söderhamn i Sverige natt til lørdag. Ni ungdommer i alderen 15–20 år ble anholdt, men ifølge TT Nyhetsbyrån har seks blitt løslatt. Saken etterforskes som drap og drapsforsøk.

Ifølge avisen Hela Hälsingland skal både den drepte og den skadde være fra Syria. Nå sier aktor i saken, Christer Sammens, at rasisme kan ligge bak krangelen som endte i drap.

– Det finnes uttalelser fra de mistenkte som kan tyde på at de har en fremmedfiendtlig innstilling til innvandrere. Men jeg kan ikke si om man kan koble det til drapet ennå, sier Sammens til Hela Hälsingland.

Flere teorier

Ifølge avisen skal de rasistiske uttalelsene ha skjedd før politiet ble koblet inn. Det finnes også andre teorier rundt hva som skjedde.

– Det har vært snakk om at årsaken kan ha å gjøre med en tidligere hendelse og en jente. Det kan være en forklaring, men å bruke ordet motiv er for sterkt ennå, sier aktoren.

Kjenninger av politiet

Flere av de mistenkte ungdommene er kjenninger av politiet, og har tidligere blitt dømt for lovbrudd. Den skadde 17-åringen har blitt avhørt flere ganger, men er ikke mistenkt for lovbrudd.

Politiet skal ha sperret av en villa i forbindelse med drapet, og mandag skal en tekniker ha vært på stedet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt