Raser etter avlyst landskamp mot Argentina

Israels forsvarsminister sier det er en skam at landskampen mellom Israel og Argentina førstkommende lørdag er avlyst. Lionel Messi ble et symbol for protestene mot at kampen skulle bli spilt i Jerusalem.

Lionel Messi på trening med Argentina

TURBULENT: Lionel Messi skal ha mottatt trusler etter at kampen mellom Israel og Argentina ble flyttet fra Haifa til Jerusalem.

Foto: Albert Gea / Reuters

Kampen skulle etter planen spilles i Jerusalem, men i dag ble det klart at den ikke blir noe av. Årsaken skal være at Argentinas kaptein Lionel Messi skal ha mottatt «trusler og provokasjoner», ifølge den israelske ambassaden i Argentina.

Det har vært turbulens rundt kampen etter at den ble flyttet fra Haifa til Jerusalem. Fra palestinsk side ble dette sett på som et forsøk fra Israel på å utnytte kampen til politisk formål.

Rasende

Avlysningen blir tatt tungt, også inn i de politiske korridorene i Israel.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman anklager argentinerne for unnfallenhet i et innlegg på Twitter.

Israeli Defence Minister Avigdor Lieberman is seen after attending a meeting at an Israeli military base near Kissufim on the Israeli side of the border between Israel and the Gaza Strip

SKAM: Forsvarsminister Avigdor Lieberman kaster seg inn i debatten om lørdagens avlyste fotballkamp i Jerusalem.

Foto: Amir Cohen / Reuters

– Det er en skam at Argentinas fotballedelse ikke sto imot presset fra folk som oppfordrer til hat mot Israel, sier Liberman.

Lederen av Palestinas fotballforbund, Jibril Rajoub, har blant annet oppfordret fotballfans om å brenne trøyer med Lionel Messis navn dersom kampen ble avholdt i Jerusalem.

Den israelske opposisjonslederen Isaac Herzog angriper på sin side idrettsminister Miri Regev. Regev skal ha presset på for å flytte kampen fra Haifa.

– Et spektakulært selvmål, sier Herzog.

Flere andre politikere krever at politiet etterforsker det de mener er «korrupte handlinger» fra idrettsministeren.

– Motvillige

Lørdagens kamp var argentinernes siste treningskamp før de reiser til VM. Nå drar de til Russland uten særlig kamptrening, annet enn oppvarmingskampen forrige uke da de vant 4–0 over Haiti i Buenos Aires.

Argentina er for tiden på treningsleir i Barcelona. Også der har det vært palestinske demonstrasjoner. Utenfor stadion henger det argentinske fotballtrøyer med blodlignende flekker.

Argentinas fotballforbund har foreløpig ikke kommentert saken, men tidligere uttalte utenriksminister Jorge Faurie til reportere i Washington at spillerne hadde vært motvillige til å reise til Israel for å spille kampen.

SISTE NYTT

Siste nytt