Den humanitære situasjonen i Syria forverres raskt hevder Røde Kors og peker på at vannforsyningene i landets største by Aleppo er kuttet, ifølge BBC.
Offensiven den siste uken har krevd 500 mennesker livet. Syriske regjeringsstyrker kjemper for å ta tilbake deler av Aleppo med russisk flystøtte i ryggen.
I perioden 4. til 11. februar har russiske fly gjennomført 510 militære operasjoner, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Angrepene skal ha hatt 1.900 militære mål.
- Les også:
1.9 millioner såret
Avisen The Guardian har fått tilgang til en fersk rapport fra Syrian Centre for Policy Research (SCPR). Dødstallet er en nær dobling fra de 250.000 FN opererte med før de sluttet med å føre oversikt over drepte for halvannet år siden.
Av krigens 470.000 dødsofre, var 400.000 direkte knyttet til voldshandlinger. De øvrige døde som følge av mangel på tilstrekkelige helsetjenester, medisiner, mat, rent vann, hygiene og boforhold.
I tillegg anslår SCPR at 1,9 millioner mennesker er såret i krigshandlinger.
– Vi bruker svært strenge forskningsmetoder, og vi er sikre på dette tallet, sier rapportforfatter Rabie Nasser til Guardian.
- Les også:
- Les også:
Røde Kors trapper opp
I en uttalelse onsdag kunngjorde Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) at de forsterker den humanitære hjelpen i Syria etter de harde kampene i Aleppo-provinsen.
Samtidig har forsyningsruter blitt sperret, noe som fører til at arbeidet er enda vanskeligere.
– Temperaturene er ekstremt lave, og uten tilstrekkelig tilgang til mat, vann og husly, prøver fordrevne syrere å overleve i svært prekære forhold," sier lederen for ICRC i Syria, Marianne Gasser til BBC.
Syriske regjeringsstyrker står ved en tanks tre kilometer fra Nabubul og Zahra i Aleppo-provinsen. Bildet er tatt 2. februar 2016.
Foto: GEORGE OURFALIAN / Afp300.000 kan miste bistand
Det er særlig kampene i landsbyen Azaz, like ved den tyrkiske grensen, som har fått forsyningssystemet til å kollapse.
– Det er en risiko for at mennesker, inkludert små barn og eldre, kan bli sittende fast i iskalde forhold, sier Leger Uten Grensers Muskilda Zancada til BBC.
FN advarte tidligere denne uken mot at sivile i deler av Aleppo-provinsen som holdes av opprørerne kan bli avskåret fra hjelp i den nærmeste tiden.
«Opp til 300.000 mennesker, som fortsatt bor i byen, kan miste humanitær bistand med mindre forsyningslinjen forhandles», opplyser FNs kontor for koordinering av humanitær innsats (OCHA) til nyhetsbyrået Reuters.
Tyrkisk bekymring
Ifølge opprørskommandanter i Aleppo-provinsen har den kurdiske YPG-militsen forsøkt å ta kontroll over flere arabiske landsbyer de siste dagene.
Tyrkia ser med stor bekymring på YPG-militsens stadig sterkere stilling i Nord-Irak og raser mot USA som støtter dem.
Tyrkia ser på den kurdiske militsen som en forlenget arm av Det kurdiske arbeiderpartiet (PKK), som både de, USA og EU har på sin liste over terrororganisasjoner, og frykter at de syriske kurderne i neste omgang skal komme PKK til unnsetning inne i Tyrkia.