Ransaker andrepilotens hjem

Etterforskere er nå i gang med å undersøke leiligheten til andrepilot Andreas Lubitz i Düsseldorf og foreldrenes hus i Montabaur. Naboene er i sjokk, og beskriver ham som en helt vanlig mann.

Etterforskere ankommer huset til Andreas Lubitz

Etterforskere ankommer huset til Andreas Lubitz' foreldre i Montabaur.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp


De 12.000 innbyggerne i den lille vesttyske byen Montabaur har i dag samlet seg i gatene etter at de fikk vite at Lubitz trolig styrtet Germanwings-flyet i de franske alpene med vilje. Han tok med seg 149 personer i døden.

– Han var en helt normalt fyr. Jeg ble kjent med ham som en veldig hyggelig, morsom og høflig ung mann, sier Klaus Radke, som leder den lokale flygerklubben der Lubitz tok sitt første kurs.

Andreas Lubitz

Andreas Lubitz (28) sto oppført med 630 flytimer.

Foto: Skjermdump Facebook

Lydopptak fra cockpit viser at Lubitz stengte piloten ute før han førte flyet ned mot fjellveggen. Han sier ingenting på lydopptaket som kan gi svar på motivet for handlingen.

– Jeg er målløs. Jeg har ingen forklaring på dette. Jeg kjenner Andreas, og dette er helt ubegripelig for meg, sier Peter Ruecker, som kjente ham godt fra flygerklubben.

– Andreas var en veldig hyggelig ung mann som fikk opplæring her og var medlem av klubben. Han var veldig morsom, selv om han kanskje var litt stille innimellom. Han hadde mange venner, sier han til Reuters.

Politiet har tatt med foreldrene til Lubitz til et hemmelig sted inntil videre. De skal ha fått beskjed om at sønnen styrtet flyet kort tid før myndighetenes pressekonferanse.

Andre-pilotens hus

VIDEO: Politiet har sperret av huset til Lubitz' foreldre i småbyen Montabaur.

– Hadde psykiske problemer

Etterforskere på vei inn til leiligheten der Andreas Lubitz bodde

Etterforskere på vei inn til leiligheten der Andreas Lubitz bodde i Düsseldorf.

Foto: Martin Meissner / Ap

Tysklands innenriksminister Thomas de Maiziere opplyser at det ikke finnes noen bevis for at Lubitz hadde kontakt med noen kjente terroristorganisasjoner.

28 år gamle Lubitz hadde drømt om å bli pilot siden tenårene, og gikk rett fra Lufthansas flyskole i Bremen til Germanwings i 2013. Han hadde relativt kort fartstid, og sto registrert med 630 flytimer.

Ifølge administrerende direktør Carsten Spohr i Lufthansa hadde Lubitz bestått alle tester og sjekker de siste seks årene.

I 2009 skal han imidlertid vært fraværende i flere måneder uten noen forklaring, og venner av ham skal ha fortalt at han hadde psykiske problemer.

Montabaur
Redningsmannskaper leter etter omkomne etter flyulykken i de franske alpene

Alle de 150 personene om bord omkom da flyet styrtet i fjellveggen i de franske alpene.

Foto: Frederic Lafargue / Polaris

SISTE NYTT

Siste nytt

Videotoppmøte: Biden advarte Putin om harde tiltak hvis Ukraina angripes

Videomøtet mellom presidentene Vladimir Putin og Joe Biden varte i litt over to timer i kveld. I en uttalelse fra Det hvite hus heter det at det vil komme en kraftig vestlig reaksjon dersom Russland angriper Ukraina. Men det ser ikke ut til å ha kommet noen gjennombrudd i samtalene.