NRK Meny
Normal

Tre nordmenn robbet under tsunamivarsel

En nordmann ble truet med kniv og ranet under tsunamivarselet i Thailand onsdag. To andre ble frastjålet eiendelene sine.

Tre nordmenn robbet under tsunamialarm
Foto: Privat

Sumatra ble natt til onsdag, norsk tid, rammet av et kraftig jordskjelv på 7,8, i følge USAs geologiske undersøkelse (USGS). Syv minutter senere ble det sendt ut tsunamivarsel for Det indiske hav.

Flyktet oppover

Flere flyktet opp til høyereliggende deler av øya.

Ifølge en thailandsk nettavis ble en 32 år gammel norsk mann truet med kniv og ranet for verdier på over 16.000 kroner da han var på vei opp i fjellene i Patong.

Nordmannen fikk skyss fra en motorsyklist fra Tunisia på vei oppover. De stoppet underveis for å kjøpe et par øl, og etter de hadde drukket opp truet tunisieren nordmannen og ranet han.

Arrestert

32-åringen skal ha blitt frastjålet rundt 3000 kroner i kontanter, en bærbar datamaskin og en mobiltelefon.

Politiet i Patong har arrestert tunisieren.

To nordmenn på 25 og 23, ble frastjålet bagger og pass da de var innom en internettcafé i Patong. De var der for å få en oppdatering på tsunamivarselet.

Møttes på politistasjonen

- Vi ble frastjålet en bag da vi var på internettcafé i Patong, men det gikk helt udramatisk for seg, sier 25-åringen til NRK.no.

25- og 23-åringen møtte mannen som ble truet med kniv på politistasjonen.

- Han var helt fra seg. Han hadde blitt truet med kniv oppe i fjellene. Politiet kjeftet på han fordi han gråt. Vi forsøkte å trøste han.

25-åringen forteller at 32-åringen fortsatt befinner seg i Thailand.

Det har ikke lyktes NRK.no og få tak i 32-åringen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt