Normal

Ranet pantelåner med hjullaster i Stockholm

Flere biler står i brann i Skärholmen utenfor Stockholm etter at en pantelåner ble ranet. Ranerne skal ha hatt våpen og brukte en liten hjullaster til å komme seg inn.

Saken oppdateres

Laster kart, vennligst vent...

En mann som stod like i nærheten av pantelåneren, hørte et kjempesmell da ranerne slo til i 15-tiden, skriver Aftonbladet.

– Jeg så en hjullaster som prøvde å kjøre inn i butikken, men de mislyktes første gangen. Det lå steinheller foran inngangen, forteller vitnet.

Hjullasteren rygget og kjørte igjen mot pantelåneren, og på det andre forsøket klarte den å kjøre inn i lokalet.

Vitner forteller om smell og røyk etter at ranerne hadde tatt seg inn.

– Det lød som en eksplosjon eller skudd. Som om de sprengte noe, sier et annet vitne til avisen.

Bevæpnet med kalasjnikov

Ranerne løp etter dette fra plassen i retning mot Skärholmen sentrum. Politiet opplyser at ranerne hadde noe som lignet på våpen, melder SVT.

Ifølge Aftonbladet skal tre ranere ha hoppet inn i en jeeplignende bil. Flere vitner skal ha forsøkt å hindre ranerne ved å kaste gjenstander på fluktbilen.

Et annet vitne forteller at ranerne var bevæpnet med kalasjnikov og en mindre pistol, og at de forlot pantelåneren med to vesker.

Sperret trafikken

Ifølge Albin Näverberg i Stockholms-politiet ble det kastet røykbomber og såkalte fotangler eller spanske ryttere, en slags pigger som hindrer trafikken, på hovedveiene E4 og E20. Men han sier det er uklart om de brennende bilene har sammenheng med ranet.

For en drøy uke siden ble en pantelåner ranet i Västerås, øst for Stockholm. Politiet pågrep åtte personer i etterkant av ranet. Like etter ranet ble det funnet en bombelignende gjenstand ved politihuset i byen. Det ble også da lagt ut fotangler på veier i området.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt