Ranere sprengte seg inn på Ikea

To er pågrepet etter at væpnede ranere brukte eksplosiver til å sprenge seg inn i et av Ikeas varehus i den svenske hovedstaden Stockholm.

Ikea-ran i Stockholm

IKEA ved Kungens Kurva utenfor Stockholm ble ranet av væpnede ranere tirsdag Kveld. Politiets teknikere er på plass ved den sprengte døra til varehusets kassakontor.

Foto: Persson, Fredrik / Scanpix

De maskerte og tungt bevæpnede ranerne slo til rett etter stengetid tirsdag, da en verditransport hadde ankommet.

– Personalet kom springende og skrek «de har bombet, de har bombet». Vi forstod ingenting, sier et vitne til den svenske avisen Aftonbladet.

Politiet ble umiddelbart varslet om hendelsen.

– De brukte eksplosiver til å ta seg inn i et rom for verdihåndtering der personalet jobbet med Ikeas kontanter, sier Johan Petersson, sikkerhetssjef ved G4S.

To pågrepet

Ifølge Aftonbladet pågrep svensk politi klokken 22.25 to personer, mistenkt for å være involvert i ranet av Ikea varehuset i Kungens kurva, sør i Stockholm. Ranerne skal ha brukt både bomber og automatvåpen.

To vektere ble såret under ranet og ble kjørt til Karolinska sykehus i ambulanse. Det skal ikke være snakk om alvorlige skader.

– En av dem ble slått i hodet med et kubein og deretter sparket, sier Petersson.

Den andre vekteren skal ha fått smerter i ørene etter eksplosjonen.

Sjokkerte vitner

Ran av Ikea i Sverige

Ranerne slo til akkurat da en varebil stod utenfor Ikea-varehuset i Stockholm.

Foto: Persson, Fredrik / Scanpix

Flere sjokkerte Ikea-kunder var vitne til det dramatiske ranet. En av dem, Nils Höglander, forteller at han sprang gjennom butikken og lyktes med å komme seg ut av bygget via en nødutgang.

– Jeg hørte et smell og deretter skrek en Ikea-ansatt "tilbake, tilbake". Andre ropte «spring», før det smalt nok en gang, sier Höglander til Aftonbladet.

Han beskriver eksplosjonene som svært kraftige. Både kunder og ansatte ved varehuset som befant seg i nærheten skal ha reagert umiddelbart.

– Men folk var litt avventende først. Det rådet ingen panikkstemning , selv om noen var rystet.

Grovt ran

Hvor mye ranerne fikk med seg er ikke kjent, men Ylva Magnussen, presseansvarlig ved Ikea Sverige, sier at de fleste av Ikeas kunder betaler med kort.

Politiet har innledet en etterforskning på grovt ran.

(NTB)

SISTE NYTT

Siste nytt