Rammet av massivt internett-sammenbrudd

Et omfattende internett-sammenbrudd i Midtøsten og store deler av India rammer store bedrifter som IBM, Mærsk og Infosys.

IBM
Foto: Mark Lennihan / AP

Problemene i India kan ramme store internasjonale virksomheter, og det kan ta opptil en uke å reparere skadene.

De berørte landene er India, Egypt, Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Kuwait og Bahrain.

Uvær kan være årsaken

Årsaken til det omfattende bruddet er brudd på to sjøkabler utenfor Egypt. Hva som er årsaken til bruddet er foreløpig ikke klart, men ifølge egyptiske myndigheter kan det være det kraftige uværet i området som har ødelagt kablene. 

Ifølge en talskvinne for den egyptiske regjeringen jobbes det på spreng for å finne alternative løsninger som blant annet bredbånd via satelitt.  

Alvorlig i India

I India er situasjonen også alvorlig, og det rapporteres om forstyrrelser på rundt halvparten av bredbåndsforbindelsene. Amerikanske selskaper har i stor grad outsourcet servicetelefoner til India, en tjeneste som sysselsetter til sammen 700.000 mennesker i landet.

Store IT-selskaper som Infosys, Wipro og IBM, som er meget store i India, er torsdag ifølge NTB fortsatt i gang med å undersøke hvor mye sammenbruddet påvirker deres operasjoner.

Rammer Mærsk

Flere av disse IT-virksomhetene styrer mange av de elektroniske  funksjonene i vestlige selskaper - blant annet i det danske konsernet Mærsk.

SISTE NYTT

Siste nytt