Første rakettangrep mot Tel Aviv siden Golfkrigen

To raketter ble avfyrt fra Gazastripen mot Tel Aviv-området onsdag. Ingen mål er truffet, melder det israelske forsvaret.

Sirener om luftangrep i Tel Aviv

ALARM: Sirenene som varsler om luftangrep gikk i Tel Aviv onsdag.

Luftsirener kunne høres i byen og innbyggere søkte dekning.

Tre israelere er drept i rakettangrep fra Gazastripen de siste dagene, og seks er skadd.

Samtidig er 15 palestinere drept og over 130 skadd etter to dager med israelske angrep mot Gaza.

Israels forsvarsminister Ehud Barak har nå godkjent innkallingen av vel 30.000 reservestyrker, ifølge det israelske forsvaret.

Første siden Golfkrigen

Dagens angrep mot Tel Aviv er det første siden Golfkrigen i 1991, da irakiske raketter rammet byen, ifølge BBC.

Tel Aviv ligger vel 60 kilometer nord for Gazastripen. Hvis raketter nådde helt fra Gazastripen og hit, er det i så fall første gang, melder nyhetsbyrået AP. Det utgjør i så fall en vesentlig opptrapping av konflikten.

Det bor rundt 400.000 innbyggere i Tel Aviv, som er Israels kommersielle sentrum og nest mest folkerike by.

(Saken fortsetter under videoen)

Odd Karsten Tveit rapporterer om rakettangrep i Israel 15.11.2012.

INVASJONSØNSKER: Reaksjonene på rakettangrep er sorg og sinne, sier NRKs utenriksmedarbeider Odd Karsten Tveit i Israel. Enkelte ønsker nå å invadere Gaza.

Rakett i sjøen

Den israelske hærens radiostasjon meldte først at en rakett hadde slått ned i byen.

En reporter fra nyhetsbyrået AFP opplyste at en rakett avfyrt fra Gazastripen landet i vannet like utenfor byen Jaffa, sør for Tel Aviv.

Kort tid i forveien nådde en rakett, som også var avfyrt fra Gazastripen, byen Rishon LeTzion, som ligger 15 kilometer sør for Tel Aviv.

Den radikale, palestinske gruppen Islamsk hellig krig i Gaza har tatt på seg ansvaret for å ha skutt en iranskbygget rakett mot byen.

Angrep på angrep

Israel har truet med å utvide den militære offensiven de startet mot Gaza onsdag. Da ble Hamas-kommandanten Ahmed Jaabari drept i et målrettet angrep.

De israelske angrepene kom etter gjentatte rakettangrep fra Gazastripen mot mål i Israel. Og siden Hamas-kommandanten ble drept, har det sørlige Israel blitt rammet av vel 250 raketter, ifølge den israelske hærens radiostasjon.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at Israel vil gjøre alt for å unngå sivile tap i konflikten med Hamas. Han anklager også Hamas for en «dobbel krigsforbrytelse», ved å skyte mot israelske sivile og samtidig gjemme seg bak sivile på Gazastripen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt