12 radioaktive funn

Britisk politi har funnet radioaktive stoffer på 12 ulike steder etter at eks-spion Litvinenko døde. Radioaktivitet i britiske fly peker mot Moskva.

Fly British Airways
Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

- Britisk politi har funnet spor etter radioaktivitet på 12 ulike steder under etterforskingen av drapet på Litvinenko, sa Storbritannias innenriksminister John Reid i dag.

Peker mot Moskva

Samtidig som russerne lover all nødvendig hjelp til etterforskingen av Litvinenko, som døde av radioaktiv forgiftning, innfører Russland nye, strenge sikkerhetstiltak mot utenlandske flyselskap.

Et tredje BA-fly er satt på bakken i Moskva, og politiet etterforsker saken. Et fjerde blir sjekket på britiske Heathrow i dag. Et femte, et russisk fly, er også i søkelyset, og britisk politi ønsker å sjekke det nærmere.

Grunnen er gårsdagens funn av radioaktiv stråling i to fly fra British Airways som nylig har vært i Moskva. De er begge tatt ut av trafikk.

Strengere sjekk i Russland

Nå sier også russiske luftfartsmyndigheter at de vil innføre strengere kontrollrutiner når det gjelder utenlandske fly.

I en pressemelding skriver transportdepartementet at det er gitt ordre til regionale og internasjonale flyplasser om å skjerpe kontrollen av flytende stoffer - og kontrollere flyene for radioaktivitet, både i kabinen og i cockpiten.

Kreml og Russlands spionorganisasjon benekter enhver form for innblanding i dødfallet til Aleksander Litvinenko, en tidligere russisk spion og en sterk kritiker av Putins regime.

SISTE NYTT

Siste nytt

Unntakstilstand i Minneapolis: Demonstranter har satt fyr politistasjon

Guvernøren i Minnesota har erklært unntakstilstand etter den tredje dagen med voldsomme demonstrasjoner i kjølvannet av dødsfallet til George Floyd. Politiet har blitt tvunget til å evakuere politistasjonen i Floyds nabolag.

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.