Hopp til innhold

Quick trekker tilståelser

Svenske Thomas Quick trekker tilbake sine tilståelser for de åtte personene han er dømt for å ha drept. Tre av de drepte var norske.

Thomas Quick under rettsaken i 1994
Foto: PRESSENS BILD / Scanpix

Det var Trine Jensen i Oslo i 1981, Gry Storvik i Oslo i 1985 og Therese Johannesen i Drammen i 1988.

Quick, som er dømt til tvungen psykiatrisk behandling på lukket avdeling, har innrømmet å ha drept tilsammen åtte mennesker i perioden fra 1976-1988.

Quick trakk tilbake sine tilståelser i et intervju med Hannes Råstam fra Sveriges Television under innspillingen av en dokumentar i to deler om Quick og drapsetterforskningen, sier statsadvokat Christer van der Kwast til SVT.

- Ikke overrasket

- Jeg er ikke spesielt overrasket, det er ikke uvanlig i slike saker, sier Christer van der Kwast. Men han undrer seg over at han fikk disse opplysningene av journalisten mot slutten av et tre timer langt intervju.

- Det forandret jo forutsetningene en smule, sier van der Kwast.

Programmene, som handler om seriemorderen Thomas Quick og etterforskningen, skal sendes på SVT i desember.

Advokat bekrefter

Quicks advokat Thomas Olsson skal senere ha bekreftet opplysningene.

Gry Storvik, Therese Johannesen og Trine Jensen

Gry Storvik, Therese Johannesen og Trine Jensen

Foto: Scanpix

Thomas Quick (58) er dømt for drap på åtte personer, deriblant tre nordmenn. I politiavhør har han tilstått mer enn 20 drap i Sverige, Norge og Finland.

Statsadvokat Christer van der Kwast sier til SVT at han ikke ser noen grunn til å foreta seg noe i forhold til Thomas Quick. - Jeg er ute av den saken, nå er det opp til hans advokat å finne ut hva han vil gjøre, sier Kwast.

- Dum etterforskning

Det håper politiprofessor Leif G.W. Persson at Quick vil gjøre. Han har i ti år hevdet seriemorderens uskyld.

– Det har aldri funnes noen bevis mot ham, bare hans egne merkelige og falske tilståelser. I ti år har jeg hevdet at Quick-saken er den dummeste drapsetterforskningen som jeg har sett, ikke bare i Sverige, men i det hele tatt, sier han til svenske Aftonbladet.

SISTE NYTT

Siste nytt