Putins krukkefunn var en narrestrek

Russlands statsminister Vladimir Putin fant i sommer to antikke greske krukker under dykking i Svartehavet. Nå innrømmer talsmannen hans at krukkene var plassert der på forhånd.

Vladimir Putin

Statsminister Vladimir Putin viser fram de antikke krukkene han fant etter dykketuren i sommer.

Foto: Alexei Druzhinin / Ap

- Velmenende og ivrige arkeologer hadde plassert gjenstandene på grunt vann for å glede Putin, sier talsmannen Dmitrij Peskov.

Hjelpsomme arkeologer

- Putin fant ikke krukkene på havbunnen der de hadde ligget i flere tusen år. Det gjorde arkeologene flere uker tidligere. Krukkene ble deretter etterlatt på grunna, slik at Putin skulle finne dem. Det er en helt naturlig ting å gjøre.

Talsmannen sier at arkeologene ville at Putin skulle oppleve hvordan det er å være på en arkeologisk ekspedisjon.

Machomann

Uttalelsen står i sterk kontrast til hvordan funnet i sin tid ble presentert i russiske medier, skriver den engelske avisen The Telegraph .

Den gang viste aviser og fjernsyn bilder av statsministeren i våtdrakt og med krukkene i handa. Dykkingen ble presentert som et i rekken av sportslige Putin-prestasjoner.

I sommer var 58 år gamle Putin opptatt av å pusse opp bildet av seg selv som en energisk handlingens mann før han i september kunngjorde at han igjen stiller som presidentkandidat neste år.

Peskovs innrømmelse kom i et intervju på en nettbasert tv-stasjon.

SISTE NYTT

Siste nytt