Putin: Den russiske økonomien er sterk

Russlands økonomi er fortsatt sterk, til tross for vestlige sanksjoner og den globale nedgangen på oljeprisene, sier landets president Vladimir Putin på torsdag.

Vladimir Putin

I intervjuet som ble sendt på den russiske mediekanalen RT, svarte Putin på en rekke spørsmål om landets økonomiske fremtid.

Foto: Alexei Druzhinin / Ap

– Rubelen er stabil og har blitt styrket, sier Putin i et direktesendt intervju hvor russiske borgere kan ringe inn spørsmål til presidenten,

I intervjuet som ble sendt på den russiske mediekanalen RT, svarte Putin på en rekke spørsmål om landets økonomiske fremtid.

Putin mener sanksjonene fra vestlige land, blant dem USA, har hjulpet Russlands myndigheter og sentralbanken til å korrigere den økonomiske politikken i landet.

– Vi kunne ikke ha unngått den økonomiske korreksjonen, vestlige sanksjoner eller ei, sier Putin.

Han slår også fast at den hardpressede økonomien har lagt de dårligste tidene bak seg, og spår at den russiske økonomien vil i løpet av de neste to årene vende tilbake til vekst.

Selv om de vestlige sanksjonene skulle vedvare.

– Vi må utnytte denne situasjonen for å oppnå nye milepæler i utviklingen. I dag er vi nødt til å erstatte import. Jeg håper at dette vil føre til utvikling av avanserte økonomibransjer med et høyere tempo enn det var før, sier Putin, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

SISTE NYTT

Siste nytt