Putin viste militære muskler

Det er Russland største internasjonale flyshow, og det har navnet MAKS. Russlands president Vladimir Putin hadde invitert gjester fra blant annet pengesterke Saudi-Arabia for å se på det beste fra russisk våpenindustri.

Flyshow i Moskva

Vladimir Putin viste frem noe av det beste Russland har å by på av moderne våpensystemer under MAKS 2015 i Moskva i dag.

Foto: ALEXEI DRUZHININ / Afp

Det var fullt trøkk i luften over Zjukovskij-flyplassen utenfor Moskva i ettermiddag.

Russlands president Vladimir Putin hadde invitert et stort antall gjester fra inn- og utland i forbindelse med åpningen av utstillingen og flyshowet MAKS 2015.

Viktig for Russland

Russiske ledere og en rekke utenlandske gjester, blant dem kong Abdullah av Jordan og Abu Dahbis kronprins Mohammed al-Nahyan fikk se jagerflypilotene vise sin dyktighet med akrobatiske manøvre.

Russiske jagerfly er god butikk

Salg av jagerfly er god butikk for Russland i en tid med store økonomiske problemer.

Foto: Reuters

Den russiske militære flyindustrien er en blomstrende geskjeft for et Russland som sliter tungt økonomisk, med fallende oljepriser og straffetiltak fra vesten.

Ifølge russiske medier vil Russland og Iran undertegne kontrakter for en milliard dollar, mer enn åtte milliarder under det tre dager lange arrangementet.

Fornøyd Putin

Og den russiske presidenten Vladimir Putin var synlig tilfreds da han åpnet MAKS 2015:

– Til tross for den politiske situasjonen vi befinner oss i, er jeg overbevist om at dette arrangementet som alltid vil være et utmerket møtested for samtaler mellom eksperter, for utvikling av industrisamarbeid og for å finne nye forretningspartnere, sa den russiske presidenten

Russisk jagerfly på MAKS 2015

Russland eksporterte i fjor våpen for mer enn 100 milliarder kroner.

Foto: Reuters

Kina og India

Russland eksporterte i 2014 våpen for mer enn 100 milliarder kroner, med Kina og India blant de største kundene.

Russland håper også at passasjerflyet Sukhoi Superjet endelig skal kunne gjøre suksess på verdensmarkedet, mange land har vist interesse for mellomdistanseflyet, men til nå er det først og fremst russiske selskaper som har tatt flyet i bruk.

Derfor er det nok salg av jagerfly Russland må håpe på også de neste årene, og flyshowet utenfor Moskva i dag gikk i alle fall helt slik arrangøren og president Putin hadde håpet på.

På et flyshow i Moskva i dag viste president Putin flyet til en rekke pengesterke gjester for å få dem til å kjøpe flere russiske fly.

SISTE NYTT

Siste nytt

Trump skuldar Twitter for politisk aktivisme

President Donald Trump har signert ein presidentordre som kan føre til strengare lovregulering av sosiale medium. Han skuldar Twitter for politisk aktivisme.

19.000 eldre på sykehjem døde av koronasmitte i Spania

Ingen andre europeiske land har hatt så mange koronadødsfall på sykehjem som Spania. Nå settes søkelyset på lavkost-hjem som drives av internasjonale selskaper.