NRK Meny
Normal

Putin vil samarbeide med Europa og USA

Russlands president Vladimir Putin kom med krass kritikk av Vesten i sin årlige tale om rikets tilstand, men han vil fortsatt samarbeide med Europa og USA

Vladimir Putin holder sin rikets tilstand tale

I dag holdt Russlands president Vladimir Putin sin årlige tale i Statsdumaen om rikets tilstand.

Foto: ALEXEI NIKOLSKY / Afp

Russland opplever nå en av sine største økonomiske tilbakeganger og landet er på full fart inn i en resesjon.

Vil ikke isoleres

Skylden legger landets sterke mann på Vesten.

– Sanksjonene er ødeleggende for alle land, fastslo Putin, som samtidig understreket at Russland aldri vil lukke seg for andre land. Heller ikke for Europa eller USA.

– Russland vil aldri isolere seg, og vi skal fortsette å samarbeide med Europa og USA, noe annet vil være et tegn på svakhet, forklarte Putin, som også kunne fortelle at den russiske stat nå vil bidra i et hjelpefond som skal støtte bankene slik at de ikke går over ende.

Han oppfordret også investorer som har flyttet pengene sine ut av Russland, til å vende tilbake og lovet dem «amnesti», noe som i praksis trolig betyr skattelettelser.

Men reaksjonen var nok ikke som Putin hadde ventet. For den russiske rubelen som har falt med en tredel hittil i år, fortsatte å falle mens han sto på talerstolen.

Ukraina

Putin tok også opp utviklingen sørøst i Ukraina og kalte det en tragedie, men slo samtidig fast at utviklingen viser at Russlands håndtering av krisen er riktig.

Samtidig fremholdt han at Krim, den ukrainske halvøya som ble annektert av Russland tidligere i år, for alltid vil ha en helt spesiell betydning for Russland.

Putins popularitet på hjemmebane er fortsatt skyhøy, og det har ikke vært en eneste stor protest i forbindelse med den økonomiske krisen.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt