Putin vil kontrollere rappmusikken i Russland

President Vladimir Putin mener rapp er basert på «sex, dop og protester» og vil kontrollere bruken av rappmusikk blant russere.

Russlands president Vladimir Putin

Russlands president Vladimir Putin vil ta større kontroll over rappmusikken. Dette bildet er tatt lørdag under et møte i St. Petersburg med kulturelle ledere.

Foto: Alexei Nikolsky / AP

Den russiske presidenten var denne uken i St. Petersburg for å møte kulturelle ledere. Der kom han med et ønske at om lederne skal gå sammen og finne en måte å kontrollere bruken av rappmusikk i Russland.

Her blir den russiske rapartisten Husky arrestert av politiet på grunn av det politiet kalte «ekstremisme». No vil president Putin kontrollere bruken av rapmusikk.

I møtet sa at han at «hvis det er umulig å stoppe» folk i å lytte til rappmusikk, «så må vi ta kontrollen». Putin presiserte at han ønsket å lede artistene «til å gå riktig vei».

Et forbud mot rapp er ikke aktuelt, ifølge Putin. Han mener det vil ha negativ effekt og gjøre rappmusikken enda mer populær. Musikksjangeren er særlig populær blant de unge.

Ifølge presidenten er rapp basert på tre grunnpilarer: Sex, dop og protester. Mest bekymret er han for dop-aspektet, og mener at «det bryter ned nasjonen».

Han mener også at «dop-propagandaen» er verre enn en forbannelse.

Rapper arrestert

Uttalelsene fra Putin kommer om lag en måned etter at en rappartist ble pågrepet. I tillegg har flere andre artister avlyst sine konserter etter press fra politiet.

Rapperen Alexander Kuznetsov, også kjent som Husky, under et fengslingsmøte i Krasnodar

Rapperen Alexander Kuznetsov, også kjent som Husky, under et fengslingsmøte i Krasnodar 22. november.

Foto: AP

Den russiske rapperen Husky, kjent for sine tekster om fattigdom, korrupsjon og politivold, ble i november arrestert. I forkant av en konsert ble 25-åringen advart om at han kunne bli arrestert fordi politiet mente sangene hans inneholdt elementer om «ekstremisme».

Artisten klatret så opp på en bil i protest. Omgitt av sine fans ropte han «Jeg vil bare synge musikken min, den mest ærlige musikken», før han ble arrestert.

Det ble avholdt støttekonserter for rapperen Husky etter arrestasjonen som her i Moskva.

Det ble avholdt støttekonserter for rapperen Husky etter arrestasjonen som her i Moskva 26. november.

Foto: Pavel Golovkin / AP

SISTE NYTT

Siste nytt