Ukraina fornøyd med Putins siste trekk

Russlands president Vladimir Putin ber parlamentet oppheve tillatelsen til å gå til angrep på Ukraina. Utspillet blir tatt godt imot i nabolandet.

Vladimir Putin tar ett skritt tilbake i Ukraina

BER PARLAMENTET TREKKE TILBAKE ANGREPSTILLATELSE: Vladimir Putin ba i dag parlamentet trekke tilbake mandatet til å gå inn i Ukraina med militære styrker.

Foto: Alexander Zemlianichenko / Ap

President Putin tar et skritt tilbake i konflikten med Ukraina. I dag ba han det russiske parlamentets overhus om å ta tilbake tillatelsen det hadde utstedt om å kunne gå inn militært i Ukraina.

Tillatelsen ble gitt 1. mars for at russerne skulle kunne beskytte russiskspråklige øst i Ukraina.

Putins pressetalsmann, Dmitri Peskov, sa at hensikten med presidentens utspill er å normalisere situasjonen i de konfliktfylte områdene i øst-Ukraina.

Overhuset i det russiske parlamentet kommer til å trekke tilbake tillatelsen i morgen, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Godt mottatt

Petro Porosjenko er positiv til Putins utspill

POSITIV: Ukrainas president Petro Porosjenko er positiv til Putins utspill. I dag møtte han med Tysklands utenriksminister i Kiev.

Foto: HANDOUT / Reuters

Putins anmodning ble tatt godt imot i Ukraina. President Petro Porosjenko ser på det som «et første praktisk skritt» mot fred, ifølge AFP.

Porosjenko understreket at Putins utspill kommer etter at han offisielt støttet opp om våpenhvilen, som Porosjenko introduserte i på fredag.

Midlertidig våpenhvile

I går gikk de militante prorussiske separatistene i området rundt Donetsk med på en våpenhvile fram til fredag morgen.

De skal også være innstilt på å gå inn i samtaler med Porosjenkos sentrale regjering i Kiev.

Men da må Porosjenko først revurdere sin tidligere beslutning om ikke å inngå i direkte samtaler med separatistene, ifølge AFP.

Prorussiske separatister tok over områdene rundt Donetsk og Luhansk i øst-Ukraina i april, og kunngjorde uavhengighet fra regjeringen i Kiev i mai.

I kampene som har vart siden da har nesten 400 mennesker blitt drept.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt