Normal

Putin som barne-TV-figur

Han bruker mye av tiden sin på å svare på anklager fra Vesten og får sjelden mulighet til å vise sine mykere sider. Men nå har Russlands president funnet en løsning.

RUSSIA-TIGER-TV

Det skal ha vært Putin selv som skal ha foreslått tigeren Mur som ny barne-TV figur.

Foto: Reuters/AFP

Denne høsten har han introdusert en ny barne-tv figur, inspirert av seg selv, på det eldste og mest populære barne-tv showet i Russland.

Ti minutter livsvisdom

Det populære barne-TV-programmet «Spokoinoi Nochi, Malysji!» eller «God natt, småtroll!» hadde sin første sending i 1964, under Sovjetunionen. Programmet lever fortsatt i beste velgående på Russlands største statlige tv-kanal, Rossiya 1.

Hver eneste kveld de siste 50 årene har russiske barn fått servert en dose livsvisdom på ti minutter før de går til køys. Konseptet går ut på at en voksen programleder i kjent, pedagogisk barne-TV- ånd forteller grisungen Khryusha, haren Stepashka, valpen Philya, kråka Karkhusha eller bjørnen Mishutka om hva som er god oppførsel.

For eksempel når haren Stepashka og grisungen Khryusha krangler om hvordan de skal bruke et pengestykke de har funnet. Da griper programlederen klokt inn og sier at det beste er å forsøke å finne ut hvem som har mistet pengestykket. Og hvis det ikke går, så kan man gi det til et veldedig formål.

SE VIDEO: Putins nye barne-TV-figur presentert under en pressekonferanse sendt på Russia Today.

Nytt medlem

Nå har de fem dukkefigurene fått en ny venn på laget.

Det var en stolt formann i redaktørrådet for TV-selskapet Klass!, Aleksander Mitrosjenkov, som tidligere i høst kunne presentere den nye figuren- nemlig tigeren Mur, inspirert av ingen ringere enn president Vladimir Putin.

– Det var faktisk Putin selv som foreslo figuren, da han under et intervju fortalte om sin aktive støtte til programmer for å redde sjeldne dyrearter, forteller Mitrosjenkov til nyhetsbyrået Ria Novosti.

Etter å ha gått nøye gjennom ulike ideer, fant programskaperne ut at presidentens forslag var en innertier. Og figuren er så perfekt som man kunne forvente seg.

– Jeg er blid, vennlig, sympatisk, lyttende og dessuten kan jeg danse kult, forteller tigeren Mur i presentasjonen av seg selv.

I motsetning til de andre figurene kommer han også i 3D format, for å virke mer moderne.

Med det skulle både livsvisdommen og nattesøvnen være sikret for de neste generasjonene av små russere.

God natt!

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt