Putin godtar ikke trusler

Russland nekter å la seg utsette for trusler og provokasjoner, sa landets president Vladimir Putin, med klar adresse til Georgia.

Georgias president Mikhail Saakashvili
Foto: STR / AFP

Putins uttalelser kom i en debatt om arrestasjonen av fire russiske soldater i Georgia nylig.

Stemningen har vært anstrengt mellom Georgia og Russland etter at fire russiske soldater i forrige uke ble arrestert i Georgia, mistenkt for spionasje.

- Jeg tillater ikke at noen snakker til Russland i en truende og provoserende tone, sa Putin under et møte med russiske folkevalgte i Moskva.

Opphever ikke sanksjonene 

Uttalelsen fra Putin kom samtidig som Moskva avviste de internasjonale anmodningene om å oppheve de økonomiske sanksjonene mot Georgia.

Moskva har lenge mislikt Georgias utenrikspolitikk og landets kritikk mot det gamle Sovjet. Ifølge nyhetsbyrået Reuters var arrestasjonene av de fire offiserene dråpen for Putin, og de utløste en rekke tiltak mot Georgia. Putin stoppet blant annet transport- og postforbindelsene mellom de to landene.

- Terroriststat

 Putin kalte i forrige uke Georgia for en terroriststat. Dagen etter arrestasjonene ble ambassadøren i Tblisi kalt hjem til Moskva, og deretter ble også de andre diplomatene og deres familier hentet hjem.

Soldatene ble løslatt etter møte mellom den georgiske presidenten Mikhail Saakashvili og lederen for OSSE, Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet, Tbilisi mandag i forrige uke.

OSSE, Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa, har bedt Russland om å gjøre alt de kan for å minske spenningen mellom de to landene.

 

 

 

 

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt