Putin benekter at han har blitt far igjen

I russiske medier og på russiske blogger koker det nå av rykter og spekulasjoner om at president Vladimir Putin har blitt far igjen. Men presidentens talsmann avviser at en tidligere rytmisk gymnast har født Putins baby.

Putin og Alina Kabajeva i Kreml

President Vladimir Putin under et møte i Kreml der den tidligere gymnasten Alina Kabajeva også deltok.

Foto: ITAR-TASS / Reuters

Den russiske presidenten Vladimir Putin har de siste dagene vært borte fra offentligheten. Det er svært uvanlig for russiske medier og for folk flest, fordi dekning av det Putin gjør er svært bred.

Fødsel i Sveits

Både i sveitsiske og russiske medier gjengis det nå rykter om at den tidligere russiske gymnasten Alina Kabajeva skal ha født et barn på en klinikk i Sveits.

I Russland har det vært en «offentlig hemmelighet» i lengre tid at disse to skal ha et forhold.

De hardnakkede ryktene har versert helt siden Putin skilte seg fra sin tidligere kone Ludmila i 2014.

Laster Twitter-innhold

Til stede?

Men på offisielt hold har det alltid blitt benektet at det er noe i ryktene.

Presidentens fravær fra fjernsynsskjermene blir nå knyttet til ryktene om en fødsel, og det antydes at han har vært til stede under fødselen i Sveits. Dette avvises offisielt.

– Det er ikke sant at Vladimir Putin har blitt far til et nytt barn, sier hans pressetalsmann Dmitri Peskov til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Den engelskspråklige avisa The Moscow Times omtaler også saken.

Putin viser seg

PÅ TV: President Putin ble i dag vist på russisk fjernsyn etter flere dagers fravær.

Nye bilder

Russisk fjernsyn viste i dag presidenten for første gang på flere dager. Han hadde et møte på landstedet utenfor Moskva. Men det har ikke vært nok til å dempe spekulasjonene. Noen lurer på om det har vært et kupp mot presidenten, andre spør om Putin fortsatt er i live.

Det eneste som er sikkert, er at i det autoritære Russland er det få som stoler på at den offisielle informasjonen er korrekt.

Les også: Spekulasjoner i russiske medier om Putins helse

SISTE NYTT

Siste nytt