Hopp til innhold

Pussy Riots ankesak utsatt

Ankesaken til de kvinnene i det russiske punkbandet Pussy Riot er utsatt til 10. oktober. – Vi fastholder fordømmelsen av dommen, sier forsvarer til NRK.

Pussy Riot med dommen i rettssalen

VANDALISME OG RELIGIØST HAT: Etter at kvinnene i bandet «Pussy Riot» ble funnet skyldige i vandalisme og religiøst hat i Moskva i august, er det kommet sterk kritikk mot dommen.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

Saken skulle ha begynt i Moskva mandag.

Årsaken til utsettelsen er at en av de tre kvinnene har bedt om å bytte forsvarer, opplyste den kvinnelige dommeren i saken.

Jekaterina Samutsevitsj (30) får dagene fram til 10. oktober til å finne ny forsvarer. Ifølge Samutsevitsj er hun og forsvareren uenige.

– I beste fall redusert straff

De tre, Samutsevitsj, Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova, er dømt til to års fengsel for å ha framført det de kaller en «punkbønn» i en kirke i Moskva i februar. De kritiserte president Vladimir Putin og ba jomfru Maria om å fjerne ham.

– Vi fastholder fordømmelsen av dommen mot Pussy Riot. Men gitt realitetene i det russiske rettssystemet, forventer vi kun en veldig liten reduksjon i straffen – i beste fall, sier Nikolaj Polozov, en av forsvarerne til Pussy Riot, til NRK.no.

LES OGSÅ: Medvedev foreslår frigivelse av Pussy Riot

Jernring rundt rettsbygning

Etter at de ble funnet skyldige i vandalisme og religiøst hat i Moskva i august, er det kommet sterk kritikk mot dommen. De tre har alt sittet fengslet siden i februar.

Politiet i Moskva hadde mandag slått en jernring rundt kvartalet der rettsbygningen ligger og politibiler patruljerte områdene i nærheten. Tilhengere av de tre har sagt de vil demonstrere.

Foran ankesaken mandag har den ortodokse kirken kunngjort at de tre bør vise anger.

SISTE NYTT

Siste nytt