Normal

Pussy Riots ankesak utsatt

Ankesaken til de kvinnene i det russiske punkbandet Pussy Riot er utsatt til 10. oktober. – Vi fastholder fordømmelsen av dommen, sier forsvarer til NRK.

Pussy Riot med dommen i rettssalen

VANDALISME OG RELIGIØST HAT: Etter at kvinnene i bandet «Pussy Riot» ble funnet skyldige i vandalisme og religiøst hat i Moskva i august, er det kommet sterk kritikk mot dommen.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

Saken skulle ha begynt i Moskva mandag.

Årsaken til utsettelsen er at en av de tre kvinnene har bedt om å bytte forsvarer, opplyste den kvinnelige dommeren i saken.

Jekaterina Samutsevitsj (30) får dagene fram til 10. oktober til å finne ny forsvarer. Ifølge Samutsevitsj er hun og forsvareren uenige.

– I beste fall redusert straff

De tre, Samutsevitsj, Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova, er dømt til to års fengsel for å ha framført det de kaller en «punkbønn» i en kirke i Moskva i februar. De kritiserte president Vladimir Putin og ba jomfru Maria om å fjerne ham.

– Vi fastholder fordømmelsen av dommen mot Pussy Riot. Men gitt realitetene i det russiske rettssystemet, forventer vi kun en veldig liten reduksjon i straffen – i beste fall, sier Nikolaj Polozov, en av forsvarerne til Pussy Riot, til NRK.no.

LES OGSÅ: Medvedev foreslår frigivelse av Pussy Riot

Jernring rundt rettsbygning

Etter at de ble funnet skyldige i vandalisme og religiøst hat i Moskva i august, er det kommet sterk kritikk mot dommen. De tre har alt sittet fengslet siden i februar.

Politiet i Moskva hadde mandag slått en jernring rundt kvartalet der rettsbygningen ligger og politibiler patruljerte områdene i nærheten. Tilhengere av de tre har sagt de vil demonstrere.

Foran ankesaken mandag har den ortodokse kirken kunngjort at de tre bør vise anger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt