Hopp til innhold

Pussy Riot-medlem forblir fengslet

En russisk domstol har avgjort at Pussy Riot-medlemmet Nadezhda Tolokonnikova må forbli i fengsel etter at anken hennes om å få prøveløslatelse ble avvist.

Nadezhda Tolokonnikova

Nadezhda Tolokonnikova anket i april en dom som nektet henne prøveløslatelse, men i dag ble anken avvist.

Foto: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Opprettholdelse av dommen om fengsling kom etter at påtalemyndigheten argumenterte med at Tolokonnikova «ikke var på veien til forbedring».

Tolokonnikova anket i april en dom som nektet henne prøveløslatelse, men i dag ble anken avvist.

Kjente artister ba om løslatelse

Tolokonnikova soner en dom i et fengsel i Mordovia-regionen i Russland. Hun og bandmedlemmet Maria Aljokhinas å ha vært med på en protest mot president Vladimir Putin i en kirke Moskva i februar 2012.

Flere enn 100 kjente musikere, deriblant Madonna, Elton John og Sting har signert et brev for å få Pussy Riot-medlemmene løslatt. Brevet og underskriftskampanjen er koordinert av Amnesty, og ble offentliggjort mandag.

«Selv om vi skjønner at det er sensitivt å demonstrere på et sted ment for tilbedelse, spør vi russiske myndigheter om å gå gjennom disse strenge straffene på nytt, slik at dere kan returnere til deres barn, deres familier og deres liv», skrev de profilerte musikerne i brevet.

Medbandmedlem må sone i fengsel

I går avslo domstolen Pussy Riot-medlemmet Maria Aljokhinas (25) forespørsel om prøveløslatelse.

Det tredje medlemmet av Pussy Riot Ekaterina Samutsevich anket og ble frifunnet i oktober 2012 etter å ha sparket de tre advokatene hun hadde delt med Tolokonnikova og Alekhina.

Hun hyrte en ny advokat som vred saken til at sikkerhetsvakter hadde fjernet Samutsevich fra kirken før hun fikk slått seg sammen med de andre i fremførelsen.

Pussy Riot med dommen i rettssalen

Maria Alekhina, Yekaterina Samutsevich, og Nadezhda Tolokonnikova i glassbur i rettssalen i Moskva. Alle tre ble dømt for å ha forstyrret offentlig ro og orden. Samutsevich anket dommen og ble frikjent.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt

Nordmann i granatdrama i oversvømte Kherson

Frederik Guttormsen og andre frivillige i Ukraina forteller at de har blitt beskutt flere ganger. Fredag ​​skal de ha blitt beskutt med granater.