Hopp til innhold

– Evakuer! Ellers kommer dere til å dø

Myndighetene i Puerto Rico ber innbyggerne forberede seg på det verste. – Dere må evakuere! Ellers kommer dere til å dø, advarer sikkerhetsmyndighetene.

Maria Orkan

Innbyggerne i Puerto Rico forbereder seg på orkanen Maria, som trolig vil treffe onsdag rundt klokken 14.00 norsk tid.

Foto: Ricardo Arduengo / AFP

Den fjerde orkanen denne sesongen er på vei mot Puerto Rico. Det amerikanske Hurricane Center advarer om fare for stormflod og jordskred, men ikke minst for skadene den kraftige vinden kan føre til.

Hittil har uværet rast på øyene Dominica og Guadeloupe, men myndighetene i Puerto Rico ber nå sine innbyggere forberede seg på det verste.

Orkanen Maria

Mange har hamstret i Puerto Rico. Nå er det tomme butikkhyller flere steder.

Foto: Carlos Giusti / AP

– Dere må evakuere! Ellers kommer dere til å dø. Jeg vet ikke hvordan jeg kan si dette klarere, sier sikkerhetskommissær Hector Pesquera ifølge nyhetsbyrået AP.

Ikke minst gjelder dette de som bor i utsatte områder. Guvernøren advarer om at orkanen kommer til å treffe med en kraft man ikke har sett på flere generasjoner.

450 mottak er gjort klare og det skal være nok mat til 240.000 mennesker i 20 dager, melder avisen El Vocero.

Ber til Vårherre

Og mottak kan det være bruk for, for Puerto Rico har tatt imot beboere og turister fra Jomfruøyene som flyktet fra orkanen Irma.

Roberto Lewis

Roberto Lewis mener man får be til Vårherre om at dette går bra.

Foto: Reuters

– Etter å ha sett ødeleggelsene på de andre øyene må vi forberede oss. Vi må forberede oss, for det som kommer er alvorlig, sier Jose Martinez Arroyo til nyhetsbyrået Reuters.

Men folk i Puerto Rico mener de ikke er godt nok forberedt på enda en orkan.

– Det er bare to uker siden sist. Vi får be Vårherre om at vi skal komme oss gjennom uten for store ødeleggelser, sier Roberto Lewis.

Orkanen Maria

Innbyggerne forbereder seg på orkanen Maria. Folk står i kø for å kjøpe generatorer i Puerto Rico.

Foto: Ricardo Arduengo / AFP

Frykter prosjektiler i lufta

Også på Jomfruøyene er folk svært bekymret nå.

– Vi er svært sårbare nå. Skrot og rester etter orkanen Irma kan bli dødelig prosjektiler, sier Orlando Smith som er statsminister for de britiske øyene.

I Den dominikanske republikk, der Irma traff de østlige områdene, har myndighetene beordret evakuering av den nordlige delen av landet.

orkan_maria_190917

SISTE NYTT

Siste nytt