Publiserte lydklipp fra angrepet

BBC har publisert et lydopptak som skal være fra sekundene før og etter terrorangrepet startet i København.

Kulehull i Krudttønnens vinduer

Det ble avfyrt mellom 30 og 40 skudd mot kulturhuset «Krudttønden».

Foto: JANUS ENGEL / Ap

I det 45 sekunder lange klippet BBC har fått tilgang til kan man høre en ikke navngitt kvinne som holder et innlegg. Hun blir med ett avbrutt av en rekke skudd. Skytingen tiltar og man hører folkemengden forsøker å flykte.

Til slutt i klippet hører man lyden av metall som faller i gulvet.

Det er ikke kjent hvem som har gjort opptaket BBC har fått tilgang til.

Jakter på én gjerningsmann

En mann i 40-årene ble drept og tre politifolk såret da en mann som var bevæpnet med maskinpistol eller automatgevær, gikk til angrep i 15.30-tiden lørdag. Politiet etterforsker saken som et terrorangrep og et drapsforsøk på Vilks.

– Alt tyder på at skytingen på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling, sier Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Politiet trodde først det var to gjerningsmenn, men opplyste senere at det bare var én.

De sier det dreier seg om en 25 til 30 år gammel mann, som er rundt 1,85 høy, har en atletisk bygning og arabisk utseende, er lys i huden og med svart glatt hår. Han hadde mørk jakke og bukser.

Væpnede politifolk

Skytingen skjedde utenfor dørene til debattmøtet «Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed» på kulturhuset Krudttønden på Østerbro lørdag ettermiddag. Det var væpnede politifolk til stede på arrangementet, og de fikk raskt Vilks i sikkerhet.

Jyllands-Posten skriver at Palle Vedel, som er teknisk sjef i kulturhuset, forteller at en mann gikk inn i foajeen og begynte å skyte med det som så ut som et automatgevær.

– Politiet besvarte ilden, og det var mange skudd. Jeg var på kjøkkenet, og derfra så jeg en maskert gjerningsmann løpe vekk fra stedet mens han fortsatte å skyte, forteller han.

SISTE NYTT

Siste nytt