NRK Meny
Normal

Hasan prøvde å kontakte Al Qaida

Nidal Malik Hasan prøvde å ta kontakt med personer som er forbundet med terror-organisasjoner. Det var amerikansk etterretningstjeneste klar over.

Nidal Malik Hasan
Foto: Uniformed Services University of the Health Sciences/Handout / Scanpix/Reuters

13 personer ble drept og 30 skadd i massakren på militærbasen Fort Hood i Texas.

Nidal Malik Hasan, militærpsykiater på basen, gikk inn i en hall hvor medsoldater gjorde seg klar til utreise til utlandet, og skjøt rundt seg. Hasan ble selv skutt fire ganger da en soldat prøvde å stoppe ham, men overlevde .

Minnemarkering i Fort Hood, Texas

Det er stor sorg på militærbasen Fort Hood etter massakren der 12 soldater og en politimann døde.

Foto: Tom Fox / Scanpix/AP

Etterforskerne jobber på spreng med å finne motivet på massakren. Amerikanske myndigheter har ikke utelukket at Hasan har hatt kontakt med terrororganisasjoner.

Tidligere i år fikk FBI tips om at en mann som kalte seg Nidal Hasan utrykte sin støtte til selvmordsbombere på Internett, men det er uvisst om dette faktisk var Hasan.

Uvisst om forsvaret fikk beskjed

Offisielle kilder skal har fortalt ABC News at Hasan prøvde å kontakte personer med forbindelse til Al Qaida, og at etteretningstjenesten hadde visst om dette i flere måneder da massakren skjedde.

Ifølge kildene er det ikke kjent om etterretningstjenesten tok kontakt med det amerikanske militæret for å fortelle dem dette.

Senator Joseph Lieberman ba søndag om en etterforskning der man ser på om militæret hadde fått signaler på at Hasan var en islamistisk ekstremist.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt