NRK Meny
Normal

Indisk protestleder sier han er åpen for dialog

Den indiske protestlederen Anna Hazare, som har millioner av tilhengere, sier han er villig til å innlede samtaler med myndighetene.

Leger undersøker aktivisten Anna Hazare, som har fastet i seks dager i protest.

Leger undersøker aktivisten Anna Hazare, som har fastet i seks dager i protest mot at myndighetene ikke gjør mer for å bekjempe korrupsjon.

Foto: PARIVARTAN SHARMA / Reuters

Dermed kan det se ut til at aktivisten, som i stil og påkledning ligner til forveksling på Mahatma Gandhi, vil kunne innstille sultestreiken han har innledet mot korrupsjon hvis myndighetene kommer ham i møte.

Vil ha strengere lover

Uttalelsen fra 74-årige Hazare søndag kom dagen etter at statsminister Manmohan Singh sa at også regjeringen er villig til å innlede forhandlinger.

Minst 50.000 mennesker samlet seg i en park i New Delhi for å støtte Hazare, som krever at det innføres strengere lover mot korrupsjon.

Hazare begynte å faste sist mandag og har sagt at han vil sulte seg til døde hvis ikke loven blir endret.

– Vi har ikke lukket døren til dialog. Vi har latt den stå åpen. Bare gjennom dialog kan sakene bli løst, sa Hazare til tilhengere søndag.

10.000 demonstrerte

Lørdag samlet minst 10.000 mennesker seg i New Dehlis gater for å støtte Hazare i kampen mot korrupsjonen.

Da lå 74 år gamle Hazare på en scene foran folkemengden og sultestreiket for fjerde dag. Han har fram til i dag sagt han han vil fortsette streiken helt til den indiske regjeringen innfører strengere lover.

– Kampen skal fortsette til vi får en sterk lov, sa Hazare til folkemengden lørdag.

Hazare slapp ut av fengsel på fredag etter at han tirsdag ble arrestert kun timer før sultestreiken skulle begynne.

Hazare blir sett på som en stor utfordring for myndighetene i landet, etter at han flere ganger har klekket ut korrupsjonsavsløringer.

Kampanjen hans går rett hjem hos millioner av indere som er lei av korrupsjon , og aksjonen er blitt en plage for statsminister Manmohan Singh som på en famlende måte prøver å kjempe mot korrupsjonsskandaler i landet.

Hazare har tusenvis av tilhengere i India.

Hazare har tusenvis av tilhengere i India.

Foto: MANAN VATSYAYANA / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt