Protesterer i toppen av kran

Fem innvandrere har i 12 dager oppholdt seg på toppen av ei 30 meter høy kran i den italienske byen Brescia. De nekter å komme ned før de får oppholdstillatelse.

Brescia, Italia

Fem innvandrere har forskanset seg på toppen av denne krana i protest mot italienske innvandringsregler.

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

- Vi kommer ikke ned før vi får et positivt svar. Vi er ikke redd for noen, sier en av mennene i en video som radiostasjonen Onda D'Urto har lagt ut.

Innvandrerne fra Egypt, Marokko, Pakistan og Senegal vil rette oppmerksomheten mot den italienske innvandringspolitikken som gjør at mange tusen av deres likesinnede har måttet reise hjem i de økonomiske nedgangstidene som råder.

Mange støttespillere

Flere tusen mennesker har samlet seg på gatene under krana til støtte for demonstrantene høyt der oppe, og krever at Italia legger om innvandringspolitikken.

Politiet har støtt sammen med flere av demonstrantene, og 30 er arrestert.

- Staten og arbeidsgiverne har forandret reglene under vegs og har lurt disse menneskene, sier Felice Lometti, en av deres støttespillere i Brescia.

Han forteller at de fem på toppen av krana har søkt om å bli omfattet av et amnesti for såkalt udokumenterte innvandrere, men har fått avslag fordi de ikke har faste jobber.

Gjelder mange

Rundt 4000 andre i Brescia har opplevd det samme. På landsbasis er tallet 300.000.

Brescia ligger i Italias mest velstående region, Lombardia, der det innvandringsfiendtlige partiet Lega Nord står sterkt.

Brescia er den byen i Italia med størst andel innvandrere, 12,9 prosent, fiølge den katolske hjelpeorganisasjonen Caritas som bygger på offisiell statistikk.

SISTE NYTT

Siste nytt