NRK Meny
Normal

Østerrikske jøder protesterer mot israelsk politiker

Østerrikske jøder protesterer mot at et ledende medlem av det israelske regjeringspartiet Likud nylig møtte lederen av det ytterliggående høyrepartiet FPO.

Heinz Christian Strache

Den israelske visestatsråden får massiv kritikk fra østerrikske jøder for å ha møtt denne mannen, lederen for ytterliggående høyre-partiet Frihetspartiet, FPO, Heinz-Christian Strache.

Foto: Ronald Zak / Ap

Ayoob Kara, som er visestatsråd i Benjamin Netanyahus regjering i Israel holdt en felles felles pressekonferanse med FPO-leder Heinz-Christian Strache. Her hyllet han Strache for partiets støtte til Israel.

Det har falt østerrikske jøder tungt for brystet.

Føler seg dolket i ryggen

Presidenten for Østerrikes jødiske samfunn, Ariel Muzicant, har nå skrevet brev til statsminister Netanyahu der han anklager Kara for å ha dolket dem i ryggen, skriver den israelske avisen Haaretz.

– Jeg skriver til deg for å uttrykke mitt dype sinne, begynner brevet, der Muzicant viser til hvordan FPO ble grunnlagt av nazister i 1948, mange av dem tidligere SS-soldater.

Da FPO for noen år siden kom i regjeringsposisjon i Østerrike, reagerte Israel med å trappe ned de diplomatiske forbindelsene med landet.

Muzicant viser til hvordan FPO har forsøkt å oppheve antinazistiske lover i Østerrike, at ledende medlemmer av partiet har kommet med antisemittiske utsagn og benektet holocaust, og at partiet har invitert og promotert ledende holocaust-benektere.

LES: USA og Israel presset NTNU

LES: Amerikansk kvinne funnet drept i Israel

– Svik mot holocaust-ofre

– Vi føler oss sveket og er rasende over visestatsråd Karas oppførsel. Dette er en skam for staten Israel og et svik mot de 65.000 østerrikske jødene som ble drept under holocaust, skriver Muzicant.

Kara tilbakeviser kritikken og fastholder at FPO-lederen er «en venn av Israel» i kampen mot terror.

LES: Rakett mot israelsk kibbutz

LES: Israelske krigsfly angrep Gaza

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt