Kilder til CNN: O'Reilly kan vente seg en gigantisk fallskjerm

Han måtte slutte i TVkanalen etter anklager om seksuell trakassering. Selv om nederlaget nok er sviende og karrieren hans kanskje er over, vil Bill O'Reilly trolig ikke lide noen økonomisk nød.

TV-vert Bill O'Reilly i Fox News.

SPARKET: Bill O'Reilly, Fox News sin store stjerne, får sparken fra TVkanalen.

Foto: Richard Drew / AP

Bill O'Reilly er, eller var, en av USAs mest populære programledere på fjernsyn.

Men de siste ukene har det stormet rundt ham. The New York Times avslørte at han har betalt over 110 millioner kroner til fem kvinner som har beskyldt ham for seksuell trakassering. Pengene skal ha blitt betalt for å forhindre at kvinnene gikk videre med anklagene. Beskyldningene strekker seg hele 15 år tilbake i tid.

O'Reilly har hele tiden hevdet han er uskyldig og han er ikke dømt for noe, annonsørene flyktet likevel fra kanalen.

Sparken

Onsdag kveld norsk tid meldte 21st Century Fox som eier Fox News dette:

– Etter en grundig gjennomgang av anklagene har selskapet og Bill O'Reilly blitt enige om at O'Reilly ikke skal returnere til Fox News, sier selskapet i en uttalelse.

Det hjalp ikke at seertallene økte og at selveste POTUS, Donald Trump gikk ut og støttet O'Reilly.

Med andre ord; O'Reilly fikk sparken.

Sonia Ossorio

STORE PROTESTER: Kvinnelige demonstranter utenfor Fox News i forbindelse med O'Reillys avskjed.

Foto: Richard Drew / AP

Kontroversiell og rik

I talk showet «The O’Reilly Factor» på kanalen Fox News har han diskutert kontroversielle politiske spørsmål i over 20 år og programmet har vært en supersuksess. Både seermessig og inntektsmessig. For seg selv og for kanalen.

O'Reilly var melkeku nummer én for nyhetskanalen og dro ifølge Kantar Media inn over 178 millioner dollar i reklameinntekter i 2015 og 118,6 millioner dollar de første ni månedene av 2016. Det er til sammen i overkant av 2,4 milliarder kroner, regnet etter dagens kurs.

Ifølge amerikanske medier fikk O'Reilly godt betalt for å være kanalens stjerne. Et sted mellom 160 millioner kroner og 180 millioner kroner skal årslønnen hans ha vært. Det var inntil han reforhandlet kontrakten sin.

Ifølge kilder CNN har snakket med skal O'Reilly nylig ha fått en ny kontrakt med Fox News. Og på grunn av skyhøye seertall fikk han høynet lønnen til 25 millioner dollar, noe som tilsvarer 215 millioner norske kroner.

Fallskjerm

Kildene som CNN refererer til skal ifølge kanalen være godt informerte. De hevder at O'Reilly har en avtale i den nye kontrakten om en fallskjerm dersom han skulle få sparken fra kanalen. Programlederen skal ha signert en kontrakt som bandt ham til kanalen til 2021, det vil si at det er mulig at Fox betaler ham flere hundre millioner kroner.

CNNs kilder sier det er sannsynlig at O'Reilly ikke får full utbetaling. Arbeidsgiveren hans skal ha visst at New York Times undersøkte programlederen og ryktene om seksuell trakassering. Fox news som omhandler en eventuell ekskludering.

Bill O´Reilly

SLO TILBAKE: I 2004 saksøkte O´Reilly en kvinnelig produsent som han mente presset ham for penger. Dette offentliggjorde han på TV. Ifølge The New York Times er kvinnen en av personene som har mottatt "hysj"-penger.

Foto: AFP

Gode venner

Det er liten tvil om at O´Reilly har vært verdifull for kanalen. Han har også, ifølge CNN, vært viktig for Donald Trumps politiske karriere. Programlederen vært frittalende, politisk ukorrekt og ikke redd for å sparke mot den liberale eliten. Ifølge CNN er O´Reilly en av arkitektene bak den morderne amerikanske konservatismen i USA, den som fikk så mye medvind at Donald Trump til slutt vant valget. Ifølge CNN var O´Reilly med på å skape president Trump.

Det første intervjuet president Trump ga, etter at bestemte seg for å stille som presidentkandidat, var til O´Reilley.

Baltimore Orioles v New York Yankees

GODE VENNER: Trump og O´Reilly sammen på baseballkamp mellom Yankees og Orioles i 2012.

Foto: Jim Mcisaac / AFP

– Jeg har kjent ham i nesten 30 år, og har hatt litt og gjøre med hans privatfly. Av og til går vi på idrettsarrangementer sammen, sa O´Reilly da han introduserte Trump den kvelden.

O´Reilly har senere sagt at de ikke er så nære venner, men Presidenten var ihvertfall en god kompis da han sa dette her om dagen:

– Han er en person jeg kjenner godt, O´Reilly er en god person. Jeg tror ikke Bill har gjort noe galt, sa han til The New York Times.

– Grunnløse beskyldninger

O'Reilly offentliggjorde i kveld en uttalelse der han gjentok sin uskyld.

– Det er forferdelig nedslående at vi (kanalen og O'Reilly) skilles på grunn av helt grunnløse beskyldninger. Men det er den realiteten mange kjente mennesker må leve med.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt